Imam frykter ny og verre karikaturstrid

- Frykter det kan bli verre enn i 2006.

MØTTES I DAG:  Dagbladets konstituerte sjefredaktør Lars Helle møtte sjefimamen i Norge Mehbob ur-Rehman i forbindelse med Dagbladets publisering av Muhammed-karikaturer. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX
MØTTES I DAG: Dagbladets konstituerte sjefredaktør Lars Helle møtte sjefimamen i Norge Mehbob ur-Rehman i forbindelse med Dagbladets publisering av Muhammed-karikaturer. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Den framstående Oslo-imamen Mehboob ur-Rehman mener Dagbladets trykking av en Muhammed-tegning kan føre til en ny og verre karikaturstrid i Norge.

- Jeg frykter at det kan bli verre enn i 2006, sa en skuffet imam etter et resultatløst dialogmøte med Dagbladets konstituerte sjefredaktør Lars Helle på Grønland i Oslo tirsdag.

Sjefimamen i Islamic Cultural Centre tror han kunne ha roet gemyttene dersom Helle hadde beklaget at avisen i forrige uke trykket en karikatur av profeten Muhammed som illustrasjon til en nyhetssak.

- Imamen ville Dagbladet skulle beklage, men det kan vi ikke gjøre. Vi må ha rett til å illustrere våre nyhetssaker med de mest relevante bilder og tegninger, sier Helle.

- Det ligger ikke i Dagbladets natur eller vår historie å være grenseløst forsonlige. Dagbladet har en tradisjon for å være liberal, framtidsoptimistisk og ureligiøs. Vi har tatt for oss den norske kirke og det norske presteskapet siden 1869. Det er nok sånn at andre religioner også må finne seg i det, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer