Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Imam kan få livstid i fengsel for å ha plantet brent koran hos Rimsha

Den unge psykisk utviklingshemmede jenta holdes fremdeles i et høysikkerhetsfengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pakistansk politi etterforsker nå om en imam prøvde å få en kristen psykisk utviklingshemmet jente dømt for blasfemi, og om imamen nå selv skal stilles for retten for blasfemi, opplyser en pakistansk politimann til nyhetsbyrået AP.

Khalid Chishti ble arrestert i går etter at et medlem av moskeen han jobber i beskyldte han for å ha plantet sider fra Koranen i den kristne jentas veske, for å få det som å se ut som om hun hadde brent islams hellige skrifter.

Nekter Han skal ha plantet det der for å presse kristne ut fra sitt nabolag i Islamabad.

Khalid Chishti nekter for å ha plantet papirene.

Chishti risikerer ifølge politimannen Munir Jafferi livstid i fengsel om han blir dømt for blasfemi. I tillegg undersøker politiet nå om han skal bli siktet for svindel og for å ha plantet bevis og komme med falske beskyldninger, fortalte Jafferi.

Saken har fått stor internasjonal oppmerksomhet fordi at jenta er elleve år bare skal ha downs syndrom. En legerapport som er blitt utarbeidet etter arrestasjonen hevder derimot at hun er 14 år, men at hun er flere år yngre mentalt sett og skal behandles som en mindreårig, ifølge Daily Telegraph.

Menneskerettighetsaktivister har lenge kritisert Pakistans strenge blasfemilover, og sier at disse lovene ofte blir brukt for å forfølge de som ikke er muslimer.

Høysikkerhetsfengsel Den kristne jenta, Rimsha Misah, blir holdt i et høysikkerhetsfengsel i Pakistan. Hun blir sittende der til fredag, etter at rettssaken hennes igjen ble utsatt i dag, fortalte hennes advokat Tahir Naveed Chaudhry til AP.

Grunnen til at saken ble utsatt i dag er at en advokat streiker, forklarte Chaudhry.

Blasfemi sees på som svært alvorlig i Pakistan og straffes med døden. Ifølge Rimsha Misahs far, har datteren blitt truet på livet etter at saken ble kjent.

MOSKEEN: Presse og andre var samlet utenfor moskeen der Khalid Chishti ble pågrepet, i en forstad til Islamabad i Pakistan i går. Foto: AP Photo/Anjum Naveed/NTBScanpix
MOSKEEN: Presse og andre var samlet utenfor moskeen der Khalid Chishti ble pågrepet, i en forstad til Islamabad i Pakistan i går. Foto: AP Photo/Anjum Naveed/NTBScanpix Vis mer

 I Pakistan trenger man ikke å bli dømt for blasfemi for å få en straff, slike beskyldninger kan også føre til voldelige reaksjoner fra muslimer i lokalmiljøet.

Minoritet Rimsha tilhører en kristen minoritet, og bor i Mahrabad, et område i Islamabad med rundt 800 kristne. Hun ble arrestert 23. august etter demonstrasjoner fra sinte muslimer som krevde at hun skulle straffes.

Politikilder sa etter arrestasjonen til nyhetsbyrået AFP at de måtte arrestere jenta av hensyn til hennes egen sikkerhet.

- En rasende folkemengde truet med å brenne datteren min levende, forteller faren.

Mange kristne i nabolaget der jenta bodde forlot området med en gang beskyldningene mot den unge jenta kom, av frykt for hevnaksjoner fra sine muslimske naboer.

ADVOKAT: Jentas advokat Tahir Naveed Chaudhry har møtt pressen flere ganger. Foto: EPA/T. MUGHAL/NTBScanpix
ADVOKAT: Jentas advokat Tahir Naveed Chaudhry har møtt pressen flere ganger. Foto: EPA/T. MUGHAL/NTBScanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media