Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Imam krever unnskyldning fra NRK og Bondevik

Idarah moské i Oslo og imam Sohail Ahmed krever en unnskyldning fra NRK og statsminister Kjell Magne Bondevik etter et innslag på NRK. Moskeen har engasjert injurieekspert Per Danielsen til å ta seg av saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det aktuelle innslaget ble vist i Dagsrevyen tidligere denne uka og gjaldt imamens holdning til det norske samfunnet, melder NRK.

I NRK-innslaget trakk Ahmed blant annet fram familiesammenbrudd, depresjoner, psykiske problemer blant barn og HIV som utslag av manglende verdier i det norske samfunnet.

Sohail Ahmed sa i dag at han i talen NRK har sendt utdrag fra refererte til andres synspunkter, og at NRK har oversatt, tolket og redigert innslagene slik at hans oppfatning er forvrengt.

Han sier at han liker de verdiene det norske samfunnet bygger på, og arbeider for å utbre dem.

Imam Ahmed ønsker ifølge advokat Danielsen et oppklaringsmøte både med NRK og statsministeren, som har uttalt seg på bakgrunn av opplysningene som kom fram i nyhetssendingen.

Statsminister Kjell magne Bondevik mente at imamen tegnet et ensidig bilde av det norske samfunnet. Bondevik ba videre muslimske miljøer hindre at fordommer skader integreringen av innvandrere.

Nyhetsdirektør Anne Aasheim i NRK avviser at NRK har misforstått talen imamen holdt i moskeen. Hun vil ikke beklage noe av det NRK har gjort i denne saken.

Les også: Bondevik provosert av imam

(NTB-Dagbladet.no)

<B>BEKLAGER IKKE: </B>Nyhetsdirektør Anne Aasheim i NRK avviser at NRK har gjort noen feil, og vil ikke beklage noe av det NRK har gjort i denne saken.<br>Foto: SCANPIX
<B>BLE PROVOSERT: </B>Bondevik sa til NRK i går at han blir provosert av hva imamen sa.<br>Les <a href=http://www.dagbladet.no/nyheter/2002/02/07/311265.html>Bondevik provosert av imam</a><br>Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart