DREPT: Imamen og hans assistent ble skutt i hodet på kloss hold, opplyser politi og vitner til New York Daily News. Foto: Craig Ruttle/AP/NTB Scanpix
DREPT: Imamen og hans assistent ble skutt i hodet på kloss hold, opplyser politi og vitner til New York Daily News. Foto: Craig Ruttle/AP/NTB ScanpixVis mer

Imam og assistent likvidert ved moské i New York

En imam og hans assistent ble lørdag skutt og drept på vei hjem fra en moské i Queens i New York. Politiet tror foreløpig ikke det dreier seg om hatkriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene var begge kledd i muslimsk klesdrakt. De ble skutt i hodet på kloss hold, opplyser politi og vitner til New York Daily News.

Etter drapet samlet flere medlemmer av moskeen seg ved åstedet. Flere av dem var sikre på at det dreier seg om hatkrim og skyldte på den politiske situasjonen og islamofobi i USA.

Foreløpig har politiet ikke sagt noe om motivet til drapene, men ga i sine første meldinger uttrykk for at de ikke tror det er snakk om hatkriminalitet.

Ifølge vitnebeskrivelser var det én gjerningsmann som avfyrte skuddene. Han er fortsatt på frifot. Imamen Alala Uddin Akongi var gift og hadde tre barn. Han har vært en religiøs lederskikkelse i Queens-området siden han kom til bydelen fra Bangladesh for to år siden. Den 65 år gamle assistenten Thara Uddin døde av skuddskader på sykehus.

(NTB)