Imam pedofili-tiltalt

En Oslo-mann i femtiårene er tiltalt for seksuelt misbruk av sin egen sønn og en gutt i menigheten der han var imam. Mannen skal ifølge tiltalen ha truet med å drepe slektningen hvis han «brakte skam».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Imamen er tiltalt for å ha misbrukt et mindreårig medlem av samme muslimske menighet på starten av nittitallet. Det påståtte misbruket har ifølge tiltalen foregått på flere steder i landet mens gutten var 11 til 14 år. Imamen var en nær venn av guttens familie.

Siden mannen var imam (lærd) i den muslimske menigheten er han også tiltalt for å ha for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg utuktig omgang.

Etter at disse overgrepene stanset skal han i følge tiltalen ha begynt å misbruke sin egen sønn. Dette skal ha skjedd over en periode på tre år fram til sønnen fylte 20.

Tiltalte skal ifølge tiltalen ha truet med å drepe sønnen hvis han brakte skam over faren. Truslene skal være fremsatt i nærheten av guttens mor. Etter det Dagbladet.no erfarer, har mannen ingen kontakt med sin familie i dag.

- Min klient nekter straffskyld, sier advokat Lars Leversen i Kindem & Co.

Saken begynner i Oslo tingrett mandag.