Imam raser mot nikab-forbud på høyskole

- Studenter må selv få velge hva slags klær de skal bruke.

TVILENDE:  Forstanderen mener forbudet bunner i religiøs, kulturell og etnisk intoleranse, og tror ikke på skolene når de sier at forbudet har rent praktiske årsaker. Foto: NTB Scanpix.
TVILENDE: Forstanderen mener forbudet bunner i religiøs, kulturell og etnisk intoleranse, og tror ikke på skolene når de sier at forbudet har rent praktiske årsaker. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Abdirashid Bile Mohammed, forstander og imam ved Telemark Islamsk Trossamfunn, reagerer kraftig på at lærerutdanningen ved Høgskolen i Telemark (HiT) forbyr nikab.

- Å innføre et forbud mot å bruke nikab blir helt feil. Studenter må selv få velge hva slags klær de skal bruke, sier han til Dagbladet.

Forstanderen mener forbudet bunner i religiøs, kulturell og etnisk intoleranse, og tror ikke på skolene når de sier at forbudet har rent praktiske årsaker.

- Dette er uttrykk for mangel på respekt for mennesker som er annerledes, og typisk Frp-politikk. Høyskolene sender signal om at folk som kler seg annerledes, ikke er velkomne i norsk skole, sier Abdirashid Bile Mohammed.

Han mener hensynet til at nikab kan være til hinder for undervisningen må vike.

- Religionsfrihet må veie tyngst, og man må respektere andres kultur. Vi respekterer norsk væremåte - også for eksempel lettkleddhet, som virker støtende på mange, sier imamen.

Kristian Bogen, rektor ved HiT, sier til Dagbladet han stiller seg bak beslutningen. Han avviser bestemt at nikabforbudet er begrunnet i etnisitet og religion.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer