Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Imam sa muslimer ikke burde gå i bursdagsselskap eller si «god jul». Nå er han pålagt ferie

- Uttalelsene er triste. Hele styret for moskeen er enige om dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Imam Abdikadir Mahamed Yussuf (49) i Kristiansand pålegges to ukers ferie etter uttalelser om at muslimer ikke bør delta i bursdagsfeiringer. Styret i moskeen vil nå drøfte hans fremtid som imam i sørlandsbyen.

- Vi er blitt enig om at Abdikadir skal ta fri to uker, og så skal styret behandle saken videre. Det er også litt for hans del. Han er jo litt sliten av all mediestøyen som er der, sier Omar Sadiq, leder av ungdomsforeningen i moskeen i Posebyen til Fædrelandsvennen

- Det er hans mening Styret i moskeen består av representanter fra foreningene Muslimsk union i Agder og Al-Rahma Islamic center. Styreleder i Muslimsk union Agder, imam Akmal Ali, sa i går til Dagbladet at han er helt uenig i at muslimer ikke kan gå i bursdagsselskap.

- Jeg har vært i denne moskeen siden 1997 og er moskeens offisielle talsperson. Påstanden om at muslimer ikke skal feire bursdager eller si «god jul», er hans mening, ikke moskeens. I islam er det å markere bursdag ingen hindring; bursdag er ikke en religiøs handling. Også mennesker som ikke er religiøse markerer den dagen, sier Ali til Dagbladet.

- Triste Yussuf skapte storm med uttalelser til Fædrelandsvennen om at muslimer ikke bør delta i bursdagsfeiring, gratulere noen med dagen eller ønske god jul.

- Jeg synes uttalelsene er triste. Hele styret for moskeen er enige om dette, sier Sadiq.

- Nå ønsker vi at ting skal roe seg litt ned. Vi har brukt mange år på bygge opp et godt renommé for moskeen. Det er veldig synd at slike uttalelser legger en demper på det arbeidet vi gjør, sier han.

Imam Abdikadir er den eneste imamen som lønnes i moskeen. De andre arbeider frivillig, opplyser han.

Sadiq bekrefter at det var Al-Rahma Islamic Center som hentet inn Abdikadir våren 2014. Han var tidligere imam ved en moské i Halden.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media