Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Imam siktet for å plante brent Koran hos Rimsha (11)

Vitner sier de så imamen plasserte arkene i veska til den psykisk utviklingshemmede jenta.

BODDE HER: Den unge jenta som har sittet flere uker i fengsel, siktet for å ha brent sider fra Koranen, kommer fra Mahrabad, et område i Islamabad med rundt 800 kristne. Nå har politiet pågrepet en imam og siktet ham for å ha plantet de brente sidene i den unga jentas bag. Ifølge familien er hun bare elleve år gammel, og har Downs syndrom. Foto: Aamir QURESHI / Scanpix
BODDE HER: Den unge jenta som har sittet flere uker i fengsel, siktet for å ha brent sider fra Koranen, kommer fra Mahrabad, et område i Islamabad med rundt 800 kristne. Nå har politiet pågrepet en imam og siktet ham for å ha plantet de brente sidene i den unga jentas bag. Ifølge familien er hun bare elleve år gammel, og har Downs syndrom. Foto: Aamir QURESHI / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I to uker har den unge kristne jenta Rimsha Misah blitt holdt fanget i et høysikkerhetsfengsel i Pakistan, mistenkt for brenning av Koranen.

Nå har saken tatt en helt ny vending.

BBC skriver nemlig i dag at pakistansk politi har arrestert imamen Khalid Chishti, og siktet ham for å ha plantet de brente arkene i jentas veske.

Ifølge lokale medier har vitner forklart politiet at de har sett imamen plassere de brente sidene fra Koranen i veska hennes.

- Mentalt redusert Blasfemi sees på som svært alvorlig i Pakistan og straffes med døden. Ifølge Rimsha Misahs far, har datteren blitt truet på livet etter at saken ble kjent.

Ifølge familien er hun bare elleve år gammel, og har Downs syndrom.

En legerapport som er blitt utarbeidet etter arrestasjonen hevder derimot at hun er 14 år, men at hun er flere år yngre mentalt sett og skal behandles som en mindreårig, ifølge Daily Telegraph.

Saken har fått internasjonal oppmerksomhet, og jentas familie har tryglet verdenssamfunnet om hjelp.

- Rimsha er mindreårig, er mentalt redusert og har ofte ikke kontroll over sine egne handlinger. Likevel har det lokale politiet siktet henne for å ha brent Koranen og vi frykter nå for livet hennes, har faren hennes, Misrek Masih tidligere uttalt.

Han har også appellert til den pakistanske presidenten om å redde datteren.

- Jeg spør president Asif Ali Zardari, som har bedt om at min datters sak må etterforskes grundigere, om å løslate henne fra fengsel. Vi vet at verden følger med, og at mennesker over hele verden står sammen med oss i vår bønn om benådning.

Truet av gjeng Jenta tilhører en kristen minoritet, og bor i Mahrabad, et område i Islamabad med rundt 800 kristne. Hun ble arrestert 23. august etter demonstrasjoner fra sinte muslimer som krevde at hun skulle straffes.

Politikilder sa etter arrestasjonen til nyhetsbyrået AFP at de måtte arrestere jenta av hensyn til hennes egen sikkerhet.

- En rasende folkemengde truet med å brenne datteren min levende, forteller faren.

ADVOKAT:  Jentas advokat Tahir Naveed Chaudhry har møtt pressen flere ganger. Foto: AFP PHOTO/ Farooq NAEEM
ADVOKAT: Jentas advokat Tahir Naveed Chaudhry har møtt pressen flere ganger. Foto: AFP PHOTO/ Farooq NAEEM Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media