Imam siktet for vold mot barn på koranskole i Drammen

Skal ha slått barna med kjepp dersom de kom for sent.

VOLD MOT BARN: Etterforskningsleder Nina Bjørlo ved Drammen politidistrikt (venstre) etterforsker opplysningene om at en imam skal ha utøvd vold mot barn på en koranskole. Her er Bjørlo avbildet under en tidligere rettssak. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
VOLD MOT BARN: Etterforskningsleder Nina Bjørlo ved Drammen politidistrikt (venstre) etterforsker opplysningene om at en imam skal ha utøvd vold mot barn på en koranskole. Her er Bjørlo avbildet under en tidligere rettssak. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): En imam i en moské i Drammen ble forrige torsdag siktet for vold, etter at han skal ha slått flere barn ved en koranskole med en stokk eller kjepp.

Voldsbruken skal ha skjedd dersom barna kom for sent, ikke klarte å lære koranleksen sin eller var urolige, skriver Drammens Tidende.

Ifølge avisa mistenker politiet at imamen skal ha utført vold mot barn ved flere moskeer. NRK melder at tre moskeer i drammensdistriktet er i politiets søkelys, etter at en skole i Drammen orienterte politiet om at barna var redde for å bli slått i moskeen.

Mellom 6 og 12Siktelsen mot imamen bygger på opplysninger fra flere barn i alderen 6 til 12 år. Opplysningene har kommet som bekymringsmeldinger fra skolen eller som anonyme tips fra bekymrede foreldre.

På grunn av frykt for represalier er det ingen av foreldrene som tør å stå fram.

- Han har slått dem over hendene og på ryggen. Barna har uttrykt frykt, og de er redde og gruer seg til å gå på koranskolen. De vet hva som møter dem, sier førstebetjent Nina Bjørlo hos politiet i Drammen til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer