VOLD MOT BARN: Etterforskningsleder Nina Bjørlo ved Drammen politidistrikt (venstre) etterforsker opplysningene om at en imam skal ha utøvd vold mot barn på en koranskole. Her er Bjørlo avbildet under en tidligere rettssak. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
VOLD MOT BARN: Etterforskningsleder Nina Bjørlo ved Drammen politidistrikt (venstre) etterforsker opplysningene om at en imam skal ha utøvd vold mot barn på en koranskole. Her er Bjørlo avbildet under en tidligere rettssak. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

Imam siktet for vold mot barn på koranskole i Drammen

Skal ha slått barna med kjepp dersom de kom for sent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): En imam i en moské i Drammen ble forrige torsdag siktet for vold, etter at han skal ha slått flere barn ved en koranskole med en stokk eller kjepp.

Voldsbruken skal ha skjedd dersom barna kom for sent, ikke klarte å lære koranleksen sin eller var urolige, skriver Drammens Tidende.

Ifølge avisa mistenker politiet at imamen skal ha utført vold mot barn ved flere moskeer. NRK melder at tre moskeer i drammensdistriktet er i politiets søkelys, etter at en skole i Drammen orienterte politiet om at barna var redde for å bli slått i moskeen.

Mellom 6 og 12
Siktelsen mot imamen bygger på opplysninger fra flere barn i alderen 6 til 12 år. Opplysningene har kommet som bekymringsmeldinger fra skolen eller som anonyme tips fra bekymrede foreldre.

På grunn av frykt for represalier er det ingen av foreldrene som tør å stå fram.

- Han har slått dem over hendene og på ryggen. Barna har uttrykt frykt, og de er redde og gruer seg til å gå på koranskolen. De vet hva som møter dem, sier førstebetjent Nina Bjørlo hos politiet i Drammen til NRK.

For få dager siden ransaket politiet en av moskeene, men fant ingen slaggjenstander. Ifølge politiet er det brukt noe som blir beskrevet som en stokk, kjepp eller pinne, med en stift på enden.

Tilbake til 2002
Den første meldingen om voldsbruken kom i 2002, og flere ulike tiltak, blant annet i samarbeid med Alternativ til vold, er blitt forsøkt.

Politiet sier det kan bli vanskelig å bevise voldsbruken, men mener volden har pågått og fortsatt pågår.

- Det er flere barn, det har et omfang og har skjedd over såpass lang tid, og dette gjør at saken er svært alvorlig. Vi har et helt klart mål. Volden skal opphøre, fastslår politiførstebetjenten overfor NRK.

Nekter straffskyld
Av frykt for at familier eller barn skal bli utstøtt fra sine miljøer, har politiet valgt ikke å avhøre verken barn eller foreldre under etterforskningen av saken.

Imamen, som ble pågrepet da moskeen ble ransaket, nekter straffskyld og avviser å ha brukt vold.

Politiet mistenker også at ledere ved flere koranskoler benytter de samme avstraffingsmetodene.