Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

En person drept og åtte til sykehus i London:

Imam skal ha beskyttet sjåføren etter at varebil hadde kjørt inn i folkemengde utenfor moské

Da sjåføren skal ha blitt angrepet etter å ha kjørt ned flere mennesker utenfor moské i London, skal imamen ha beskyttet ham og roet ned situasjonen.

- MED VILJE: Abdikadir Warfa var vitne til at en lastebil kjørte inn i en folkemengde utenfor Muslim welfare house-moskeen i London. Warfa så videre at sjåføren ble overmannet og holdt nede til politiet kom. Video: CNN Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det forteller administrerende leder Toufik Kacimi ved Muslim welfare house - moskeen der flere personer ble påkjørt av en varebil nord i London i natt - til Sky News.

Politiet sier i en uttalelse mandag morgen at hendelsen blir etterforsket som et terrorangrep.

En person er drept og åtte er sendt til sykehus etter at en varebil i natt svingte inn på fortauet og kjørte på flere mennesker like ved moskeen. En 48 år gammel mann er pågrepet. Han er i politiets varetekt og skal gjennomgå en psykiatrisk evaluering, opplyser politiet.

- Reddet livet til sjåføren

ÅTTE TIL SYKEHUS: En person er drept og åtte er sendt til sykehus. Foto: James Gourley / REX / NTB scanpix
ÅTTE TIL SYKEHUS: En person er drept og åtte er sendt til sykehus. Foto: James Gourley / REX / NTB scanpix Vis mer

Statsminister Theresa May kaller hendelsen et «potensielt terrorangrep».

Overfor Sky News sier Kacimi at moskeens imam skal ha beskyttet sjåføren og roet ned situasjonen på stedet da sinte innbyggere skal ha forsøkt å angripe sjåføren. Hendelsen er ikke bekreftet av politiet.

- Han reddet livet til sjåføren, sier Kacimi til Sky News.

LONDON: En 48 år gammel mann blir pågrepet etter angrepet med varebil i Finsbury Park 19. juni. En person er drept og åtte er skadet. Video: AP DV / NTB Scanpix Vis mer

Moskeen har etter hendelsen lagt ut en uttalelse der de uttrykker at det muslimske miljøet er i sjokk etter hendelsen.

- Vi har over flere tiår jobbet hardt for å skape et trygt og tolerant miljø her i Finsbury park og vi fordømmer enhver handling som førsøker å rive vårt fantastiske miljø fra hverandre, heter det i uttalelsen.

Takker imam

Muslim welfare house maner videre til ro. I uttalelsen takker de også deres imam Mohammed Mahmoud.

- Jeg vil spesielt takke vår imam Mohammed Mahmoud som på modig vis hjalp til å roe situasjonen etter hendelsen og forhindret flere skader og mulige dødsfall, heter det i uttalsen, signert Toufik Kacimi.

Vitner som var i nærheten av hendelsen forteller at det var kaos på stedet.

- Jeg hørte skriking fra vinduet, og da jeg så ut var det fullstendig kaos. Jeg måtte gå ut for å se hva som hadde skjedd. Da jeg kom ut så jeg bilen, men ikke den pågrepne. Det var kvinner, barn og unge mennesker der. Menn rope og kvinner gråt. Det var kaos, sier Hillary, et vitne som bor rett ved åstedet, til BBC

Hele Norges coronakart