Imam skrev guide til konemishandling

Forfatteren må studere den spanske grunnloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En imam som skrev en bok om hvordan man slår kona uten å etterlate merker på kroppen hennes, har blitt beordret til å studere den spanske grunnloven, skriver The Washington Times.

Dommeren ba Mohamed Kamal Mustafa, som er imam i en moske i Fuengirola i Spania, om å bruke seks måneder på å studere tre artikler i grunnloven og Menneskerettighetserklæringen.

I tillegg ble imamen dømt til 15 måneders fengsel og en bot på 2600 amerikanske dollar etter å ha blitt funnet skyldig i å oppfordre til vold mot kvinner.

Men etter 22 dager ble han løslatt på betingelsen at han måtte starte på et etterutdanningskurs.

- Oppdra kona

I boken «Women in Islam», som ble publisert for fire år siden, skriver Mustafa at muntlige advarsler fulgt av en periode uten sex, kan brukes for å disiplinere en ulydig kone.

Dersom dette ikke funker kan man slå, hevder imamen og viser til islamsk lov.

- Slagene må treffe hendene og føttene. Man må bruke en tynn stang som ikke lager arr og blåmerker på kroppen, skriver Mustafa.

MÅ STUDERE: Mohamed Kamal Mustafa skrev bok om hvordan man skal mishandle kona uten å etterlate merker. Foto: Reuters/Scanpix
MÅ STUDERE: Mohamed Kamal Mustafa skrev bok om hvordan man skal mishandle kona uten å etterlate merker. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer