Imam vil at alle skal overgi seg

Men Pakistans regjering sier nei. Krever at kvinner og barn frigis fra Den røde moské.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ghazi Abdul Rashid, nestkommanderende imam i Den røde moskeé i Islamabad, sier nå at de vil legge ned våpnene og overgi seg, hvis sikkerhetsstyrkene som omringer moskeén vil legge ned våpnene og ikke arrestere dem, melder BBC.

Men den pakistanske regjeringen nekter å godta betingelsene. Ifølge Reuters insisterer de også på at kvinner og barn som brukes som skjold først må frigis.

- Hvis de mener dette på alvor, så må de slippe fri kvinnene, jentene og de uskyldige barna som er holdt der mot sin vilje, sier den pakistanske regjeringens talsmann, Javed Iqbal Cheema.

Les også: «- Overgi dere eller flykt»

19 personer er bekreftet omkommet i kampene. Tilbudet om overgivelse kommer etter at tropper har kommet seg inn i moskeé-komplekset ved å bryte seg gjennom veggene på tre steder, ifølge BBC.

Tidligere i dag var det to større eksplosjoner nær moskeén. Eksplosjonene kan være forårsaket av studentene ved et uhell.

Bilder fra da den radikale imamen Abdul Aziz ble arrestert i går, der han ble avslørt av en kvinnelig politioverbetjent mens han forsøkte å snike seg ut av moskéen ikledt burka, har det siste døgnet rullet på pakistanske TV-stasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer