- Imamen fiket til meg

Venstre-politiker Abid Raja mener politiet forsømmer minoritetsbarna.

BLE SLÅTT: Venstre-politiker og advokat Abid Raja opplevde selv å bli slått i moskeen som barn. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
BLE SLÅTT: Venstre-politiker og advokat Abid Raja opplevde selv å bli slått i moskeen som barn. Foto: Kristin Svorte/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Torsdag i forrige uke ble en imam i drammensdistriktet pågrepet, avhørt og siktet for vold mot barn i alderen 6 til 12 år.

Volden er blitt utøvet ved at barna er blitt slått dersom ord eller setninger ikke er blitt uttalt riktig, eller at barna ikke har vist korrekt oppførsel eller kommer for sent til timen, mener politiet i Søndre Buskerud politidistrikt.

Advokat og Venstre-politiker, Abid Raja, sier han ikke er overrasket over saken som nå er kommet frem. Som 10-åring opplevde han selv å bli slått i en moské i Oslo.

- Imamen fiket til meg i ansiktet, og jeg ble slått med en stokk over stortåa, forteller Raja til Dagbladet.

- Det føltes ydmykende og vondt. Imamen mente det var riktig, fordi jeg ikke hørte etter på det han sa og satt og snakket med nabogutten, sier Raja.

Irritert og sint
Når det gjelder siktelsen i Drammen fikk politiet de første bekymrings-meldingene om voldsbruk allerede tilbake i 2002, og i alt tre moskeer i drammensdistriktet er i politiets søkelys.

Kilder i nærmiljøet som Dagbladet har snakket med reagerer på at politiet ventet så lenge med å gripe inn. Politiet hadde den siste oppfølgingssamtalen i 2007 og foreslo tiltak i samarbeid med Alternativ til vold.

- Det gjør meg både irritert og sint. Politiet har visst om dette i sju år! Dette viser at minoritetsbarnas rettssikkerhet ikke står først, sier Raja.

Raja mener det er positivt med oppfølgingssamtaler og Alternativ til vold, men at politiet i sterkere grad må ivareta sin oppgave med å  strafferettslig forfølge «kjønnslemlestende foreldre, tvangsgiftende foreldre, konebankende foreldre, og barnebankende foreldre».

- Kvier seg
Raja mener politiets avventende holdning bunner i en redsel for å gå inn i minoritetsmiljøene.

- Politiet har kanskje kviet seg for å gripe inn i minoritetsmiljøet, dette har ikke noe med rasisme å gjøre. Vi kan ikke akseptere at minoritetsbarna blir forsømt.

Den siktede imamen, som ble pågrepet da moskeen ble ransaket for få dager siden, nekter straffskyld og avviser å ha brukt vold. Under ransakelsen i forrige uke søkte politiet etter gjenstander som kan ha blitt brukt under avstraffelse, stokker eller pinner, uten å finne noe.

Politiet mistenker at ledere ved flere koranskoler benytter de samme avstraffingsmetodene.