POSITIVE  Flere norske imamer er positive til shariaråd i Norge. Foto:  EPA/ Julien Warnar/ Scanpix
POSITIVE Flere norske imamer er positive til shariaråd i Norge. Foto: EPA/ Julien Warnar/ Scanpix Vis mer

Imamer støtter shariaråd i Norge

Flere norske imamer er positive til idéen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Flere norske imamer er positive til shariaråd som kan megle mellom muslimer i sivilrettslige saker, innenfor rammen av norsk lov.

Det skriver Aftenposten, som blant annet har snakket med imamer fra World Islamic Mission og Marokkansk Trossamfunn.

I Storbritannia har shariaråd i flere år hatt anledning til å dømme i sivilrettslige saker. Tor Langbach i Domstolsadministrasjonen mener det er sannsynlig at lignende ordninger vil bli opprettet i Norge.

- Det overrasker meg ikke om det allerede finnes. Imamer gir i dag råd til muslimer, og det er naturlig at de bruker sharia fordi det er den rettslige tradisjonen de er vant med, sier Langbach.

Kritikere frykter at rådene kan utvikle seg til parallelle lovsystemer hvor kvinner kommer dårligere ut enn de ville gjort i det ordinære rettsvesenet.

Frps innvandringspolitiske talsmann, reagerer kraftig.

- Dersom muslimer i Norge ønsker seg sharia får de flytte til Saudi-Arabia eller Iran, denne typen tankegods bør tilhøre historiens skraphaug og har ingen plass i et vestlig demokrati, sier Per-Willy Amundsen.

- Nok en gang ser vi forsøk på å islamisere Norge. Dersom vi aksepterer sharia vil det være et brudd med demokratiet og rettsstatens mest grunnleggende prinsipper som likhet for loven, likestilling og likeverd, sier Amundsen

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer