Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Imen (18) ble nektet å trene fordi hun hadde for kort shorts

Treningssenteret beklager.

 MENTE SHORTSEN VAR FOR LITEN: Imen Habes ble nektet å trene på treningsenteret fordi de mente at shortsen hennes var for liten. Foto: Privat
MENTE SHORTSEN VAR FOR LITEN: Imen Habes ble nektet å trene på treningsenteret fordi de mente at shortsen hennes var for liten. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Imen Habes (18) fra Oslo fikk for to uker siden en lite hyggelig beskjed av treningssenteret Fresh Fitness på Hauketo i Oslo.

Hun hadde trent i 45 minutter før en av de ansatte på senteret kom bort og spurte om hun kunne bli med ham på bakrommet.

- Jeg trente sammen med ei venninne, og fleipet om at jeg kunne være i trøbbel, sier Imen til Dagbladet.

På bakrommet fikk hun beskjed om at shortsen hun hadde på seg var for kort, og at hun ikke fikk lov til å trene hvis hun ikke skiftet treningstøy.

- Jeg ble satt ut og lurte på om han tullet med meg. Han fortalte meg at jeg ikke kunne gå i korte shorts på grunn av de utenlandske guttene og miljøet. Han var veldig grei, og det virket som om han ble satt i en veldig ubehagelig posisjon av ledelsen, sier 18-åringen.

Truet med å trekke medlemskapet Tenåringen la på Facebook ut bilde av bekledningen sin den aktuelle dagen, sammen med retningslinjene til treningssenteret. Under punkt fire står det:

«Behold klær på under trening er du snill. Forventet påkledning er minimum benklær (shorts/bukse/tights) og T-skjorte. Sko som ikke setter merker hjelper oss å holde kostnadene nede.»

- Jeg følte meg krenket og diskriminert. Jeg ser gutter som går i både shorts og de samme klærne hver dag, og her får jeg beskjed beskjed om at shortsen min var for kort. Jeg mener det var kjønnsdiskiminering.

Hun forteller videre at hun ble truet med at medlemskapet kunne bli tatt fra henne hvis hun kledde seg på samme måte i framtida. Det hjalp heller ikke å knytte ei skjorte rundt livet som dekket rumpa, sier hun.

I innlegget på Facebook, som for øvrig er delt flere hundre ganger, skriver hun:

«Beklager også til de guttene som gikk forbi i like korte shorts som meg, visste ikke at det var annerledes regler for oss jenter.»

Senteret beklager Administrerende direktør i Fresh Fitness, Paal Hansem, ønsker å beklage på vegne av hele treningssenteret.

- Vi diskriminerer ingen, og i Fresh Fitness er det like regler for alle. Både jenter og gutter kan gå i shorts så lenge det ikke virker som ei truse, sier Hansem.

- Har hun på seg shorts på det bildet?

- Ja, det er ingen tvil om at det er shorts hun hadde på seg. Her har det vært en misforståelse, og vi har snakket med både medarbeideren og den fornærmende om dette. Dette skal ikke skje igjen, sier han.

Imen bekrefter at hun har ryddet opp med treningssenteret.

- Jeg ble invitert på et møte av senterlederen ei uke etter at jeg hadde lagt ut innlegget. De mente at de hadde opplevd sjikane og fått ekle meldinger som følge av innlegget mitt. Vi har rensket lufta, og nå gjelder å komme seg tilbake på trening. Innlegget hadde ingen rasistisk undertone, slik noen har hevdet.

 BEKLAGER Administrerende direktør Paal Hansem beklager at Imen fikk beskjed om at hun burde være bedre kledd på treningssenteret. Foto: Fresh Fitness
BEKLAGER Administrerende direktør Paal Hansem beklager at Imen fikk beskjed om at hun burde være bedre kledd på treningssenteret. Foto: Fresh Fitness Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media