Norsk økonomi

IMF: Høy gjeld i husholdningene utgjør en risiko for norsk økonomi

Finansminister Siv Jensen og IMF holdt pressekonferanse om tilstanden i norsk økonomi.

ØKONOMI: Finansminister Siv Jensen (Frp) snakker med statsminister Erna Solberg (H) på benken. Bildet ble tatt i forbindelse en pressekonferanse om klimagassutslippstall 29. mars. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
ØKONOMI: Finansminister Siv Jensen (Frp) snakker med statsminister Erna Solberg (H) på benken. Bildet ble tatt i forbindelse en pressekonferanse om klimagassutslippstall 29. mars. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Finansminister Siv Jensen har fått overlevert Det internasjonale valutafondets (IMF) uttalelse om norsk økonomi og økonomisk politikk. I den forbindelse vil Jensen holde pressekonferanse.

Høy gjeld i husholdningene utgjør en risiko for norsk økonomi, mener Det internasjonale pengefondet. På lengre sikt er det en aldrende befolkning som bekymrer.

- Norge har et stort oljefond, hvor man kan bruke penger på alt. Vel, det er ikke helt sant. Pensjonsfondet er stort. Det er ikke nok til å finansiere samtlige av framtidas prosjekter, sier Jacques Miniane, sjef for vurderingen i IMF.

2,5 prosent vekst

Han roser regjeringen for å ikke bruke altfor mye oljepenger i nasjonalbudsjettet og mener at det er riktig at man ikke bruker mer enn nødvendig.

MF anslår at BNP-veksten vil ligge på 2,5 prosent i år og neste år, og mener Norge er nær full sysselsetting etter en periode med økt arbeidsledighet som følge av oljeprisfallet i 2014 og den påfølgende krisen. Det kommer fram i den årlige gjennomgangen Det internasjonale pengefondet (IMF) gjør av norsk økonomi.

- Norges pensjonsfond er stort ut fra internasjonale standarder, men det er ikke nok til å slappe av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer