IMF-rapport: Norge har økt subsidiene til fossil energi

- Dette viser at Erna Solberg omgir seg med flotte ord, men ikke leverer i praksis.

MER PENGER: For to år siden var Norges subsidier til fossil energi på 778 dollar per innbygger. Når har det steget til 890 dollar per innbygger, og totalt utgjør de årlige subsidiene i Norge 30 milliarder kroner. Her er Erna Solberg på offisiell åpning av Gudrun-plattformen i Nordsjøen for ett år siden. Foto: Harald Pettersen / Statoil / NTB scanpix
MER PENGER: For to år siden var Norges subsidier til fossil energi på 778 dollar per innbygger. Når har det steget til 890 dollar per innbygger, og totalt utgjør de årlige subsidiene i Norge 30 milliarder kroner. Her er Erna Solberg på offisiell åpning av Gudrun-plattformen i Nordsjøen for ett år siden. Foto: Harald Pettersen / Statoil / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): - Politikerne er ekstremt gode på å snakke om omstilling og klimaansavar, men de putter ikke penger bak ordene, sier generalsekretær i WWF Norge, Nina Jensen.

I løpet av Høyres valgkampåpning i Lofoten og Vesterålen for to uker siden, brukte Erna Solberg mye tid på å snakke om det grønne skiftet, økonomisk omstilling og viktigheten av å utvikle nye næringer.

- Jeg er bekymret for at vi ikke klarer å skape en mer robust norsk økonomi som er mindre oljeavhengig, sa Erna Solberg til Dagbladet da hun åpnet kommunevalgkampen i Lofoten i starten av august.

- Flotte ord, lite handling Men ferske tall fra IMF (Det internasjonale pengefondet), tyder på at ting ikke går i riktig retning. Ifølge IMF bruker nå Norge 30 milliarder kroner i året på å subsidiere fossil energi. Vel så interessant som størrelsen på tallet, er utviklingen de siste årene.

IMF-statistikken viser nemlig at Norge subsidierer mer penger per innbygger i år, enn i 2013. For to år siden var subsidiene på  778 dollar per innbygger, mens det i 2015 hadde steget til 890 dollar per innbygger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer