IMF-sjef Christine Lagarde må møte i retten i Frankrike i forbindelse med en gammel sak som dreier seg om tjenesteforsømmelse og store pengesummer. Foto: REUTERS/Jacky Naegelen/File Photo
IMF-sjef Christine Lagarde må møte i retten i Frankrike i forbindelse med en gammel sak som dreier seg om tjenesteforsømmelse og store pengesummer. Foto: REUTERS/Jacky Naegelen/File PhotoVis mer

IMF-sjef må i retten i millionsak

Millionutbetaling til finansmagnaten Bernard Tapie mens Lagarde var finansminister i Nicolas Sarkozys regjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IMF-sjef Christine Lagarde må møte for retten i Paris i forbindelse med anklager om tjenesteforsømmelse i en gammel sak som involverer store pengesummer.

Saken dreier seg om en millionutbetaling til finansmagnaten Bernard Tapie mens Lagarde var finansminister i Nicolas Sarkozys regjering.

Frankrikes høyeste appellrett har avvist Lagardes anke over beslutningen om at hun må stille for retten, tiltalt for tjenesteforsømmelse i forbindelse med at Tapie fikk 404 millioner euro av skattebetalernes penger.

Etterforskningen av Lagarde ble innledet i 2014 i kjølvannet av en langtrukken tvist mellom Tapie og den delvis statseide banken Crédit Lyonnais. Tapie mente at banken hadde svindlet ham i forbindelse med salget av Adidas på 1990-tallet.

Som finansminister under president Sarkozy godkjente Lagarde at det ble innledet mekling som endte med at Tapie fikk erstatning fra staten. Lagarde nekter for å ha gjort noe galt, eller for at hun handlet på vegne av Sarkozy. Hun risikerer ett år i fengsel og 15.000 euro i bot om hun blir funnet skyldig.

Lagarde fikk i februar forlenget sin stilling som sjef for IMF, til tross for sine rettslige problemer i hjemlandet. (NTB)