Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

IMF-sjefen anklages for nok et sex-overgrep

Skal ha forgrepet seg på fransk journalist i 20-åra i 2002.

HÅNDJERN: Med hendene i håndjern bak på ryggen blir sjefen i Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, ført ut av en politistasjon i New York søndag kveld lokal tid. Foto: AFP Photo/Jewel Samad/Scanpix
HÅNDJERN: Med hendene i håndjern bak på ryggen blir sjefen i Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, ført ut av en politistasjon i New York søndag kveld lokal tid. Foto: AFP Photo/Jewel Samad/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til neste år kunne Dominique Strauss-Kahn (62) ha vært Frankrikes president. Men nå er det nok lite sannsynlig at 62-åringen vil ende opp i Élysée-palasset i Paris.

Strauss-Kahn, toppsjef i Det internasjonale valutafondet (IMF), ble natt til i går pågrepet av politiet i New York mistenkt for voldtektsforsøk etter at han skal ha forgrepet seg på en 32 år gammel stuepike ved luksushotellet Sofitel i New York.

IMF-sjefen skal ha kommet naken fra badet og angrepet kvinnen.

- Han jaget henne ned en korridor, og slepte henne inn på badet og hoppet på henne. Han tvang henne til å utføre en seksuell handling på ham, sier en talsmann for politiet til New York Post.

Nok en kvinne Nå står nok en kvinne fram med overgrepsanklager mot firebarnsfaren. Det er TV-journalisten Tristane Banon. Hun var i 20-åra da hun fikk på plass en intervjuavtale med ham i 2002 i forbindelse en bok hun skrev.

SKANDALEFRONTER: Slik så New York-avisene NY Daily News og New York Post ut i går. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/Scanpix
SKANDALEFRONTER: Slik så New York-avisene NY Daily News og New York Post ut i går. Foto: AFP Photo/Emmanuel Dunand/Scanpix Vis mer

Banon snakket selv ut om overgrepet hun hadde opplevd fra «en politiker» i et TV-program i 2007, men da ble navnet hans sensurert bort. Hun beskrev han som en «gal sjimpanse» og hevdet at hun måtte sparke og kjempe seg unna, ifølge The Guardian.

- Jeg kom til en leilighet som var nesten helt tom. Det endte med at vi lå på gulvet og slåss. Han lykkes i å åpne BH-en min, fortalte hun.

Den franske politikeren Anne Mansouret, Tristane Banons mor, gikk i går kveld ut og identifiserte IMF-sjefen som politikeren som hadde forgrepet seg på dattera under et intervju.

- Veldig vanskelig Hun erkjente at hun hadde litt av skylda for at Banon ikke leverte inn en anmeldelse. Blant årsakene til at hun droppet anmeldelse var at det kunne skade ryktet hennes og forårsake skandale i familien. Banon er nemlig også guddattera til Strauss-Kahns andre kone.

Mansouret sier hun angrer på at hun snakket dattera bort fra å anmelde ham.  

SIKTET FOR VOLDTEKT:IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn ble natt til i går pågrepet på JFK-flyplassen i New York. Arkivoto: AFP Photo/Mandel Ngan/Scanpix
SIKTET FOR VOLDTEKT:IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn ble natt til i går pågrepet på JFK-flyplassen i New York. Arkivoto: AFP Photo/Mandel Ngan/Scanpix Vis mer

- Jeg bærer et tungt ansvar, sa Mansouret til reportere i Frankrike i går.

- Jeg kan fortelle at min datter, til tross for årene som har gått, fremdeles har det vanskelig. Jeg dro for å møte henne kvelden han ble tatt. Det var veldig vanskelig for henne.

- Svertekampanje Som brennhet kandidat for sosialistpartiet i det franske presidentvalget neste år, skal Strauss-Kahns ha blitt advart mot skittent spill.

I forrige uke hevdet han å være et offer for en svertekampanje orkestrert av Frankrikes president Nicolas Sarkozy etter at luksus-detaljer med bilder av Strauss-Kahn stigende inn i en million-Porshe utenfor hans hjem i Paris til over 30 millioner kroner.

Men Strauss-Kahn har tidligere vært involvert i sexskandaler.

Sidesprang med IMF-medarbeider I 2008 måtte han nemlig etter et veldokumentert sidesprang med IMF-kollegaen Piroska Nagy offentlig beklage dårlig dømmekraft, og ble gransket av IMF for forholdet. Strauss-Kahn ble til slutt renvasket for å ha misbrukt sin posisjon.

VANSKELIG TID: IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn skal ha forgrepet seg på den franske journalisten Tristane Banon under et intervju i 2002. Ifølge moren har hun det vanskelig nå etter nye beskyldninger om seksuelle overgrep. Arkivfoto: AFP Photo/Daniel Janin/Scanpix
VANSKELIG TID: IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn skal ha forgrepet seg på den franske journalisten Tristane Banon under et intervju i 2002. Ifølge moren har hun det vanskelig nå etter nye beskyldninger om seksuelle overgrep. Arkivfoto: AFP Photo/Daniel Janin/Scanpix Vis mer

Strauss-Kahn bedyret hele tida at forholdet var gjensidig, men da hans kone, den amerikanske TV-profilen Anne Sinclair beskrev det som en «one-night stand», skrev en indignert Nagy til IMF-etterforskerne:

- Jeg var ikke forberedt på slike framstøt fra IMF-direktøren. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg følte at jeg gjorde en feil ved å gjøre det, og en feil ved å ikke gjøre det.

Nagy forlot jobben i IMF etter skandalen, og hintet til trakassering av kvinnelige ansatte. Hun mener Strauss-Kahn uten tvil brukte sin posisjon til å forføre henne.

- Åpen hemmelighet I elitekretsene til Strauss-Kahn skal han ha vært kjent som en «Den store forfører», og flere står nå fram og sier at hans kvinnesyn lenge har vært en «åpen hemmelighet». Ifølge The New York Post skal han også ha blitt kalt «lapin chaud», fransk for het kanin.

Thierry Saussez, president Sarkozys tidligere rådgiver, mener folk som framstår forbløffet og sjokkert etter arrestasjonen er hyklere.

- SVERTEKAMPANJE: I forrige uke hevdet han å være et offer for en svertekampanje orkestrert av Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Arkivfoto: AP Photo/Michel Euler/Scanpix
- SVERTEKAMPANJE: I forrige uke hevdet han å være et offer for en svertekampanje orkestrert av Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Arkivfoto: AP Photo/Michel Euler/Scanpix Vis mer

- Alle i Paris har visst om at han hadde et eller annet problem i flere år. Det er ikke mange kvinnelige journalister som ønsker å intervjue ham alene i disse dager, sa Saussez i et fransk TV-program, ifølge The Guardian.

FIKK SE OSLO: Her tar statsminister Jens Stoltenberg IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn med på den sedvanlige omvisningen på Statsministerens kontor. Her viser han fram utsikten over Oslo. 
Arkivfoto: Berit Roald / Scanpix
FIKK SE OSLO: Her tar statsminister Jens Stoltenberg IMF-direktør Dominique Strauss-Kahn med på den sedvanlige omvisningen på Statsministerens kontor. Her viser han fram utsikten over Oslo. Arkivfoto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media