REFORM?: Hellas må reformere økonomien før de europeiske kreditorene kan gi landet en gjeldslettelse, sier sjefen for Det internasjonale pengefondet, Christine Lagarde.. Foto:  Dursun Aydemir/AA/ABACAPRESS.COM
REFORM?: Hellas må reformere økonomien før de europeiske kreditorene kan gi landet en gjeldslettelse, sier sjefen for Det internasjonale pengefondet, Christine Lagarde.. Foto: Dursun Aydemir/AA/ABACAPRESS.COMVis mer

IMF-sjefen om Hellas-krise: Reform før gjeldslettelse

Sjefen for Det internasjonale pengefondet, Christine Lagarde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hellas må reformere økonomien før de europeiske kreditorene kan gi landet en gjeldslettelse, sier sjefen for Det internasjonale pengefondet, Christine Lagarde.

I et intervju med Reuters blir IMF-sjefen spurt om hva som bør komme først - Atens forpliktelser til en økonomisk reform eller gjeldslettelse fra de andre landene i eurosonen.

- Med tanke på hvor vi står, er min oppfatning at det vil være fordelaktig med et bevisst skritt mot reformer, før det følges opp av de andre partene, sier Lagarde.

Den greske regjeringen har bedt om gjeldslettelser gjennom måneder med forhandlinger, før statsminister Alexis Tsipras sist helg brått utlyste folkeavstemning om låneavtalen.

Onsdag oppfordret han det greske folket igjen til å stemme nei til forslaget fra kreditorene.

- Jeg tror det er en demokratisk prosess som er i gang. Forhåpentligvis resulterer den i mer klarhet, og mindre usikkerhet om hva som er målet for den greske befolkningen og hvilken autoritet regjeringen har, sier Lagarde om folkeavstemningen.

(NTB)