Coronavirus

Immuniteten kan vare i årevis

Immuniteten mot coronavirus kan vare i årevis, ifølge ny forskning.

VAKSINETEST: Den siste tida er det kommet gode resultater fra vaksinene mot coronavirus. Foto: University of Maryland School of Medicine / AP / NTB
VAKSINETEST: Den siste tida er det kommet gode resultater fra vaksinene mot coronavirus. Foto: University of Maryland School of Medicine / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 71.56% Første dose: 79.06%

NEW YORK (Dagbladet): Fortsatt er det stor usikkerhet om hvor lenge folk forblir immune mot coronaviruset etter å ha vært smittet. En ny studie kan imidlertid være særdeles godt nytt.

Åtte måneder etter infeksjonen har folk som ble friske igjen, fortsatt tilstrekkelig med immunceller til å holde viruset unna og unngå sykdom, ifølge nye data.

- I mange år

Studien fra La Jolla Institute of Immunology er publisert på nettet, men er ennå ikke fagfellevurdert av andre forskere. Dermed er det fortsatt for tidlig å slippe jubelen helt løs.

Den foreløpige studien viser imidlertid at mengden immunceller reduseres sakte på kort sikt. Det kan bety at cellene vil forbli i kroppen i lang, lang tid.

- Denne mengden minne vil sannsynligvis forhindre at et stort flertall av folk ender på sykehus med alvorlig sykdom i mange år, sier virolog Shane Scrotty, som er medforfatter på studien, til New York Times.

Funnene er trolig en lettelse for eksperter som har vært bekymret for at immuniteten mot covid-19 bare varer i kort tid, og at det derfor kan være nødvendig å gjenta vaksineringen gang på gang for å få pandemien under kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer