Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

I morgen begynner den første vårmåneden - med sibirkulde

Imorgen er våren her - men sibirkulda fortsetter å bite seg fast

- Ikke de beste nyhetene for dem som venter på våren, sier Meteorologisk institutt.

SIBRRRR-KALDT I LILLESAND: E18 mellom Lillesand og Kristiansand var i går ettermiddag stengt i vestgående retning etter flere ulykker og dårlige kjøreforhold på svært glatte veier på grunn av kraftig vind og kulde.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SIBRRRR-KALDT I LILLESAND: E18 mellom Lillesand og Kristiansand var i går ettermiddag stengt i vestgående retning etter flere ulykker og dårlige kjøreforhold på svært glatte veier på grunn av kraftig vind og kulde. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag er første dag av årets første vårmåned, men foreløpig minner lite om vår, særlig i Sør-Norge.

Ifølge vakthavende meteorolog Elbjørg Moxnes vil den ekstreme kulda avta noe sør i landet og skydekket vil gjøre at den kaldeste lufta trekker ut av området, særlig østafjells.

Men sibirkulda fortsetter å sette sitt preg på den sørlige delen av landet.

– Det blir en vinterlig start på vårmåneden mars. Så for dem som venter på våren, er det ikke de beste nyhetene, sier Moxnes til NTB.

SPRENGKULDE: Det blir fortsatt kaldt, selv om den verste sprengkulda i Sør-Norge løsner litt på grepet til helga. Her Røros i januar 2013, da gradestokken var nede i -34 grader. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPRENGKULDE: Det blir fortsatt kaldt, selv om den verste sprengkulda i Sør-Norge løsner litt på grepet til helga. Her Røros i januar 2013, da gradestokken var nede i -34 grader. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Mildvær i nord, kuling i sør

- Onsdag og torsdag denne uken er forventet å være de aller kaldeste dagene med sprengkulde i Sør-Norge, sier Moxnes.

Den kalde starten på mars står i sterk kontrast til varmerekordene som er registrert i akkurat denne måneden de siste årene.

Nord-Norge har lenge hatt det beste været, og mildværet vil også holde seg fremover, uten at det blir verken nevneverdige minusgrader eller spesielt sterk vind.

- Det vil bli litt nedbør i Nord-Norge, før det blir litt kaldere med fralandsvind mot slutten av helgen, sier Moxnes.

I sør vil det blåse en del i helgen, spesielt på sørlandskysten, og det er meldt stiv kuling blant annet ved Lindesnes.

- Nedbøren holder seg stabil og fortsetter mot helgen, men det er ikke ventet like mye snø som det har vært den siste tiden, sier Moxnes.

Bra i Bergen

Skoler i store deler av landet har vinterferie i uke 9, ifølge nettsiden Time and Date. Det gjelder Buskerud, Oppland, Troms og store deler av Hordaland, inkludert Bergen.

Bergenserne kan glede seg over relativt godt vinterferievær mot helgen, idet temperaturen vil gå opp mot null med til tider mye sol.

Resten av landet har allerede hatt vinterferie.

-Vi ser det blir mildere nå fremover innover i Europa, og spesielt i Italia blir det nå litt varmere. Vi forventer at varmluften vil trekke nordover og oppover hit, sier Moxnes.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!