Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Imorgen kan 128.000 biler avskiltes

Har du ikke gul oblat, ryker registreringen.

BEGYNNER AVSKILTINGEN: Imorgen er det ingen bønn for bilistene som ikke har betalt årsavgiften. Foto: SCANPIX
BEGYNNER AVSKILTINGEN: Imorgen er det ingen bønn for bilistene som ikke har betalt årsavgiften. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vel 128.000 kjøretøyer står fra lørdag morgen i fare for å bli avskiltet - raskt og nådeløst. Er ikke gul oblat satt på foran og bak, ryker registreringen.

Per fredag var det i alt 2.788.001 oblatpliktige kjøretøyer i Norge. På bakgrunn av 2.656.053 tildelte og utsendte oblater, er det derfor 128.128 kjøretøyer som nå står i fare for å bli avskiltet.

- Den gule oblaten må på plass innen fredag 14. august. Da nytter det ikke, når folkene fra Statens vegvesen, politiet eller tollvesenet fra lørdag 15. dukker opp med sine dokumenter og avbitertenger, å si at årsavgift, forsikring og EU-kontroll er i orden, sier sjefingeniør Ivar Fjeldberg i Statens vegvesen Vegdirektoratet til NTB.

Det mangler ikke på kreative unnskyldninger hos dem det går ut over: «Bikkja har spist dem, svigermor hentet posten fra feil kasse, ungene tok dem til frimerkesamlingen sin, de er blitt borte i en eller annen skuff».

- De som faktisk har mistet oblatene sine, må med legitimasjon i hånden oppsøke en av Statens vegvesens trafikkstasjoner for å få nye, sier Fjeldberg.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media