PÅGREPET: Grunnlegger av brystimplantatfirmaet Poly Implant Prothèse, Jean-Claude Mas er pågrepet etter at han forrige måned ble etterlyst via Interpol. Foto: Eric Estrade/AFP Photo
PÅGREPET: Grunnlegger av brystimplantatfirmaet Poly Implant Prothèse, Jean-Claude Mas er pågrepet etter at han forrige måned ble etterlyst via Interpol. Foto: Eric Estrade/AFP PhotoVis mer

Implantatdirektør pågrepet i Frankrike

200 norske kvinner er operert av PIP, som anklages for helsefarlige brystimplantater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Poly Implant Prothèse (PIP) anklages for å ha produsert helsefarlige brystimplantater. All omsetning og bruk av implantatene er stanset og selskapet er slått konkurs.

Selskapets 72 år gamle grunnlegger Jean-Claude Mas ble i forrige måned etterlyst gjennom Interpol på begjæring fra Costa Rica, som ønsker å stille ham for retten, tiltalt for å ha satt kvinners liv og helse i fare.

Torsdag opplyste fransk politi at han var pågrepet i Paris.

Implantatene revnet - Jean Claude Mas ble pågrepet hjemme hos sin kompanjong og deretter varetektsfengslet, opplyser en fransk politikilde.

PIP var tidligere verdens tredje største produsent av silikonimplantater, og over 300.000 kvinner verden over har implantater fra dem.

I 2009 ble det kjent at de hadde benyttet en type silikongelé som ikke var beregnet til medisinske formål, samtidig som det ble kjent at mange av implantatene hadde revnet.

200 i Norge En strøm av søksmål førte til at PIP ble slått konkurs og implantater fra den franske produsenten ble forbudt.

Franske helsemyndigheter har anbefalt 30.000 franske kvinner å få PIP-implantater fjernet. Flere andre land har gjort det samme.

I Norge har drøyt 200 kvinner fått operert inn implantater fra PIP, men norske helsemyndigheter har ikke gått ut med en tilsvarende anbefaling.

(NTB)