- Imponert over at han ikke har tatt en dag fri

Høyre-kollega Fabian Stang roser Per-Kristian Foss for å være åpen om hjerneslaget.

FIKK SLAG: Per-Kristian Foss fikk hjerneslag på nyåret. På tross av det har han skjøttet sine oppgaver på Stortinget gjennom en travel sesjon. Foto: FRANK KARLSEN / DAGBLADET
FIKK SLAG: Per-Kristian Foss fikk hjerneslag på nyåret. På tross av det har han skjøttet sine oppgaver på Stortinget gjennom en travel sesjon. Foto: FRANK KARLSEN / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er imponert over at han ikke har tatt en dag fri eller gjemt seg, men fortsatt å gjøre jobben, sier Oslos ordfører Fabian Stang til Dagbladet.

Travel vinter Stang roser Høyre-kollega Per-Kristian Foss for å stå fram med hjerneslaget han ble rammet av på nyåret. På tross av slaget har 61-åringen skjøttet sine oppgaver på Stortinget i ettertid; blant annet har det vært en travel sesjon i kontroll- og konstitusjonskomiteen, med TV 2- og Lysbakken-saken.

- Jeg tror det kan være ålreit for mange som har vært utsatt for det samme, å se at han fortsetter i sitt virke og i tillegg er åpen om det, sier Stang.

Det var etter Stortingets første møte i januar at Foss fikk konstatert et lite slag, et såkalt drypp. Det har, etter hva Dagbladet erfarer, resultert i at den markante Høyre-politikeren er halt på det ene beinet, samt har taleproblemer som han går til logoped for å utbedre.

Foss, som snakker ut om sykdommen i morgendagens «Skavlan» på NRK1, forventer å bli helt frisk igjen.

- Jeg er imponert over hvordan han har trent og trent med logoped, og stått på for å komme fort tilbake igjen i den viktige oppgaven han har, sier Oslo-ordføreren om vennen og partifellen.

Ikke overrasket For Fabian Stang kommer det ikke som noen overraskelse at Foss er åpen om sykdommen.

STØTTER KOLLEGAEN: Oslos ordfører Fabian Stang gir Foss full støtte for å snakke ut om hjerneslaget. Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET
STØTTER KOLLEGAEN: Oslos ordfører Fabian Stang gir Foss full støtte for å snakke ut om hjerneslaget. Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET Vis mer

- Per-Kristian hadde en lang periode hvor han ikke torde å være åpen om sin seksuelle legning. Jeg tror han fryktet det ville være vanskelig å snakke om - og da han endelig var åpen om det, tror jeg han innså at det norske folk tåler å høre at vi som lever i dette landet, er mennesker av kjøtt og blod - som er forskjellige, men verdt å vurdere som vi er.

- Hvordan bidrar dette til folks inntrykk av Foss?

- Jeg tror folk ser at han er et helere og helere menneske - både når det gjelder det positive, hvor livet går bra, og at han også tør å stå fram om det som er vanskelig.