Imponert over dronning Noor

AMMAN (Dagbladet): Statsminister Kjell Magne Bondevik var opprømt etter at han møtte dronning Noor og den nye kongen av Jordan, Abdullah, i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På tross av landesorg i Jordan etter kong Husseins død ønsket Husseins sønn Abdullah å ta imot Bondevik. Like før han ankom Amman, ble det også klart at dronning Noor ville møte Norges statsminister.

Bondevik er svært fornøyd med at han nå har knyttet personlige kontakter med de politiske lederne både i Jordan, Israel og de palestinske områdene.

Kort møte

I går ettermiddag hadde Bondevik et kort møte med den vakre dronningen som ble Husseins fjerde kone i 1978.

- Noor framsto som en meget imponerende person, intelligent og poengtert. Hun skal tydeligvis spille en rolle i Jordan videre også. Hun er opptatt av å føre videre de verdiene hennes mann sto for, og er blant annet sterkt engasjert i arbeid mot antipersonellminer og fjerning av landminer, sier Bondevik, som fra besøket hos Noor dro til kong Abdullah i Raghadan-palasset.

Ansvar

Det har vært knyttet stor spenning til hvordan den 37 år gamle Abdullah ville klare jobben etter sin legendariske far. Han har militær bakgrunn og blir beskrevet som politisk uerfaren.

Men statsminister Bondevik sier kong Abdullah ga et meget godt inntrykk.
- Han virket overhodet ikke som noen politisk novise. Han er klar over det store ansvaret han overtar. Han understreket at han ønsker å videreføre farens engasjement i fredsprosessen i Midtøsten, og vi avtalte at vi skal stå i kontakt, sier Bondevik.

GODT INNTRYKK: Kjell Magne Bondevik fikk et positivt inntrykk av Abdullah, Jordans nye konge.
MØTTE NOOR: Stasminister Bondevik møtte i går enken etter kong Hussein, dronning Noor, i Damman.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer