Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Importer billig bil fra Danmark

SKIEN (Dagbladet): Det er dejlig å være norsk bilkjøper i Danmark. Fordi danskene har enda høyere bilavgifter enn oss, får danskene svært rimelige priser fra bilfabrikkene. Tar du med deg en uregistrert ny, dansk bil hjem til Norge, kan du spare store summer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bladet Motor avslører det nye smutthullet i sitt siste nummer som kommer ut i morgen. Danske bilavgifter er særdeles høye, enda høyere enn dem vi har i Norge. For i det hele tatt å gjøre det mulig å selge biler i det flate landet, selger bilfabrikkene bilene til gunstige priser. Mens danskene fremdeles har et verdibasert avgiftssystem, har Norge fått avgift basert først og fremst på vekt/motorstørrelse. Dette kan gjøre det gunstig å importere nye biler fra Danmark.

Sparte 35000

Hvor mye du vil spare, avhenger helt av den enkelte bilmodellen. Det norske systemet begunstiger biler som har en importpris under 170000 kroner. Bladet Motor gjør et regneeksempel på en Audi A4 1,8 som koster 136000 NOK kjøpt på utførsel i Danmark. Med norske avgifter vil den koste deg 248000 kroner, mens utsalgsprisen i norske butikker er ca. 284 000.

Fordelen i forhold til bruktimport er åpenbar: du får en splitter ny bil som ingen har kjørt før. Dermed behøver du ikke engste deg for plutselige feil som kan dukke opp. En del merker selges også med verdensgaranti - dermed kan du få bilen garantireparert i Norge.

Svenskene først

Tanken om å kjøpe gunstige biler i Danmark, har andre tenkt på tidligere. Både svensker og tyskere har vært ivrige kunder i danske nybilforretninger.

Uansett, det er svært viktig å vite hva du går til. Kjøper du «feil» bil, kan du risikere at avgiftene gjør prisen så høy at du ikke sparer noe.

- Som i Danmark har vi i Norge også hatt svært høye bilavgifter. Det betyr også at norske bilimportører i stor grad har fått gunstige priser fra bilfabrikkene, sier administrende direktør Finn Tandberg i Bilimportørenes Landsforening.

Norske bilimportører kan ikke nekte deg danske biler, selv om de ikke liker slike smutthull.