Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Impotent av røyk

«Advarsel: Røyking kan føre til impotens». Dette kan bli den nye teksten på røykpakkene om Statens tobakkskaderåd får det som de vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens tobakkskaderåd går nye veier for å få folk til å slutte å røyke. Nå vurderer de å gjøre ta etter Thailand, nemlig å påpeke at røyking kan gå ut over manndomen.

- Hvis trussel om impotens kan få folk til å slutte er det jo bra, sier kontorsjef Kari Huseby i Tobakkskaderådet til BergensAvisa. British Medical Association går god for advarselen og vil at EU skal innføre impotens-advarsler på røykpakka.

Mannefall

Impotens som følge av røyking er et stort problem, skal vi tro forskerne. Ifølge leger og antirøyk-organisasjoner blir 120 000 menn mellom 30 og 50 år impotente på grunn av røyken.

- At røyking fører til impotens er lite kjent. Det er mange som ikke kjenner til denne alvorlige konsekvensen, sier direktør Liv Urdal i Tobakkskaderådet til BergensAvisen.

Det er Sosial- og helsedepartementet som avgjør hvilke advarsler som skal stå på røykpakkene.

Undersøkelser viser at det er særlig menn mellom 30 og 50 år som rammes av røykerelatert impotens.