Impotent sexfest i Oslo

Politiet møtte mannsterkt opp til den omstridte sexfesten i Chateau Neuf i Oslo i kveld. Men innenfor var det slapt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studentene ser foreløpig ut til å svikte «sexhusfest» med onani, «Texasbordell» og «Red Light District» som innslag i hovedstaden i kveld.

Det var flere pressefolk og arrangører enn skuelystne i Studentersamfunnets kjeller da klokka nærmet seg ni i kveld. Noen hundelenker, røde lys og korte skjørt var ikke nok til å skape opphisselse i det glisne lokalet.

Sperret av

Et tredvetalls politifolk var på plass utenfor studentenes høyborg på Majorstua før åpningen klokka 19. Flere hundre meter med sperringer holdt kvinnefrontere og blitzere unna inngangen, der et lite knippe nysgjerrige sto i billettkø.

Demonstrantenes antall nærmet seg da 70, og sammen med ordensmakten utgjorde de et klart flertall utenfor Studentersamfunnet. Men frammøtet kan jo øke når vorspielene er over.

Blant slagordene på plakatene var

- Nei til prostitusjon
- Gå hjem og les

samt den underfundige

- Annie get your gun

Fryktet blitz

Demonstrantene fra kvinnegruppa Ottar var kledd i cowgirl-utstyr og understreket at de har humor. Men protesten er alvorlig ment:

- Denne sexfesten inneholder mange såkalte morsomheter, sier Trude Håland fra Ottar til Dagbladet.no.

- Men man alminneliggjør prostitusjon. Det er latterlig at studenter skal more seg på slike tragedier.

Politiet og demonstrantene ble raskt vel forlikte, fortalte operativ uteleder Svein Rune Andersen. Men han fryktet bråk, og merket seg at flere fra blitz-miljøet var på vei til den avsperrede parkeringsplassen.

Litt temperatur ble det først da 7-8 personer fra Fremskrittspartiets Ungdom møtte opp for å demonstrere mot demonstrasjonen med plakater som «Fjern hallikparagrafen« og «Nakenhet er skjønnhet».

Politiet sørget for å holde dem langt unna blitzerne og Ottar-jentene, som for øvrig var bevæpnet med leketøyspistoler. Men da Frpu'ere likevel nærmet seg demonstrasjonen, ble en av dem angrepet. Bråket ble raskt stoppet, og ved halv-ni-tiden hadde begge demonstrasjonene løst seg opp. De som ankommer festen etter hvert, får gå i fred.

Temarom

- Dette er et skuespill, sier student og leder for festen, Kjetil Moløkken. I kveld heter han bare Hallik-Kjetil.

- Sexhusfesten er kun for moro, det er bare en fest. Alle skjønner at vi ikke er for prostitusjon, sier Hallik-Kjetil, som til daglig studerer informatikk.

Heller ikke markedsansvarlig Sofie Widdal tar særlig tungt på at studentfesten har blitt møtt med demonstrasjoner.

- Jeg synes egentlig at det er litt artig at vi får så mye oppmerksomhet, sier hun.

- Vi glorifiserer ikke prostitusjon. Dette er en storhusfest der hele Chateau Neuf er åpent. Men noen av navnene vi valgte på lokaler, var litt uheldig.

Selve navnet «Sexhusfest» stammer fra en fest for fem år siden.

- Vi prøver å ta opp igjen det som skulle være en tradisjon. Sexhusfesten er litt mer enn en vanlig fest med dj og disco.

- Har studentene for lite sex?

- Nei, ler Sofie.

- Vi oppfordrer studentene til å ha sex, men det må være sikker sex.

SEXY BOY: Til daglig er han informatikkstudent. I kveld er Kjetil Moløkken leder for sexhusfesten. Tilnavn: Hallik-Kjetil. Han har spart i ti dager for å få riktig bart.
SKYTER FRA HOFTA: Trude Håland fra Ottar hadde glimt i øyet, men nekter å se humor i fester som spøker med prostitusjon.
FOR YOUR EYES ONLY: Da Dagbladet.no forlot sexhusfesten, var det fremdeles stille i baren hos disse jentene. Men når demonstrantene og pressen er borte, kommer studentene.