Imran Khan arrestert i Pakistan

Opposisjonslederen anholdt under studentdemonstrasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den pakistanske opposisjonslederen Imran Khan er arrestert i Pakistan. Khan ble anholdt av sikkerhetsagenter under en studentdemonstrasjon i Lahore, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge øyenvitner skal studentene ha jublet og løftet Khan opp på skuldrene sine da han kom ut av an bil utenfor et studentområdet øst i byen.

- Han satt på skuldrene mine da de kom og tok ham, forteller studenten Faisal Naim til AP. Etter dette skal han ha blitt dratt inn i en van som så kjørte av gårde i rask fart.

Khan har holdt seg i skjul siden Pervec Musharraff innførte unntakstilstand.  

Tatt med til ukjent sted
Naseem Zuhra, talskvinne for Khans opposisjonsparti i Punjab, sier til nyhetsbyrået at sikkerhetsagenter har leid radikale studenter for å anholde Khan.

- Vi vet ikke hva som har skjedd etter dette. Vi vet ikke hvor han er nå, sier hun.

Verken politiet eller myndighetene i Lahore vil bekrefte opplysningene om arrestasjonen.

Khan har vært den eneste av Musharrafs offentlige motstandere som ikke har vært anholdt eller i eksil.

 ANHOLDT UNDER  DEMONSTRASJON:   Tidligere krikketstjerne og opposisjonsleder Imran Khan bæres på gullstol av studentene under en demonstrasjon utenfor 
Punjab-universitetet i Lahore i dag. Kort tid etter ble han anholdt og ført av gårde i en bil. Foto: REUTERS
ANHOLDT UNDER DEMONSTRASJON: Tidligere krikketstjerne og opposisjonsleder Imran Khan bæres på gullstol av studentene under en demonstrasjon utenfor Punjab-universitetet i Lahore i dag. Kort tid etter ble han anholdt og ført av gårde i en bil. Foto: REUTERS Vis mer

Khan, cricket legenden som leder et lite, men svært profilert opposisjonsparti i Pakistan, har levd i skjul siden president Pervez Musharraf innførte unntakstilstand i landet 3. november. Fra sitt ukjente oppholdssted har han gitt en rekke intervjuer hvor han har kritisert Musharraf i kraftige ordelag.

Bhutto-tilhengere åpnet ild

I går var massive demonstrasjoner og opptøyer i flere paskistanske byer. I Karachi  åpnet tilhengerer av Benazir Bhutto ild mot politiet etter at den tidligere statsministeren gikk til åpen konfrontasjon mot Musharraf og sa at hun ikke ville sitte i regjering med ham.

- Jeg vil ikke være statsminister så lenge lenge Musharraf er president. Selv om jeg ønsket å jobbe med ham, ville jeg ikke ha folkelig støtte. Forhandlingene mellom oss har brutt sammen under den massive bruken av politi mot kvinner og barn, sier Bhutto til Reuters.

Bhutto har tidligere krevd at Musharraf trekker seg fra hæren dersom han skal bli valgt til sivil president, men dette var første gang hun har krevd at han trekker seg helt fra presidentvervet.

- Det er ikke spørsmål om å få dette tilbake på skinner, for alle som er knyttet til general Musharraf blir smittet, uttalte Bhutto fra huset i Lahore hvor hun holdes i husarrest.

I HUSARREST: Benazir Bhutto.
BHUTTO-TILHENGERE ÅPNET ILD: Det var massive demonstrasjoner mot Musharraf i Pakistan i går. Sivile politimenn blandet seg med tilhengerne for å få kontroll over demonstrantene.