KUNSTSPØRSMÅL I AVHØR: Imran «Skrue» Saber ble løslatt av politiet etter avhør i kveld. Den medhelerisiktede politikeren ble ikke sluppet fri.
Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KUNSTSPØRSMÅL I AVHØR: Imran «Skrue» Saber ble løslatt av politiet etter avhør i kveld. Den medhelerisiktede politikeren ble ikke sluppet fri. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Imran Saber løslates i kveld

Politikeren sitter i politiets varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helerisiktede Imran Saber (37) løslates fra politiets varetekt i kveld, opplyser hans forsvarer, advokat Øystein Storrvik, til VG nå i kveld.

- Vi kan bekrefte at en av de siktede løslates i kveld, opplyser politiadvokat Asmund Riegels til Dagbladet.

- Han har avgitt forklaringer til politiet og vi vurderer det slik at faren for bevisforspillelse er liten for hans del nå. Politiet har også fått gjennomført de beslag som vi anser som nødvendige, sier Riegels.

Saber har forklart seg gjennom to avhør, i går og i dag, om den nye helerisiktelsen. Han er sammen med en politiker siktet for grovt heleri av sju millioner kroner fra 2005 til i dag. Politikeren nekter å forklare seg til politiet.

Begge de siktede nekter straffskyld.

VG meldte tidligere i kveld at en polititeori skal være at pengene som Saber og politikeren skal ha hvitvasket, stammer fra Nokas-ranet i 2004.

- Dette har han blitt spurt om i avhør og han nekter på det mest bestemte for dette akkurat som han nekter straffskyld for siktelsen, sier Sabers forsvarer, advokat Øystein Storrvik til Dagbladet.
 
Ifølge Storrvik er Saber spurt om ansettelsesforholdet han skal ha hatt hos politikeren.

- Han har sittet i to dager og svart på spørsmål. Vi mener mye av dette er varianter av og går inn i saken han må møte i retten for, sier advokaten.

Dagbladet kjenner til at Saber fra 2007 til 2009 var offisielt registrert som ansatt i politikerens viktigste selskap, men ansettelsesforholdet skal ha vart etter dette også. Så seint som i 2012 skal 37-åringen også ha blitt oppført som ansatt i en annen av politikerens bedrifter. Det er uklart om dette mulige arbeidsforholdet har opphørt. Politiet mistenker nå at penger fra Saber eller hans kriminelle kontakter kan ha blitt hvitvasket gjennom forretningsvirksomheten poltikeren kontrollerte og at han skal ha fått penger tilbake i form av lønn, etter det Dagbladet erfarer.

- Han er fast bestemt på at han reelt har jobbet der og har beskrevet jobbene han har gjort, sier Storrvik.

Saber er tiltalt i en annen helerisak som lyder på grovt heleri av 4,4 millioner kroner fra 1994 til 2009. I tillegg er han tiltalt for ulovlig finansieringsvirksomhet og ågerrenter, ved å utnytte en rekke desperate låntakere som gikk med på avtaler om rundt ti prosent månedlig rente, samt trusler.

Politikeren skal etter planen vitne i denne saken.

- Mesteparten av dette vil komme til å bli tema i den saken også, mener Storrvik.

Etter at politiet pågrep Saber og politikeren i går, gjorde politiet flere beslag på flere adresser tilknyttet de to siktede. I en leilighet tilhørende Saber på Sinsen i Oslo beslagla politiet rundt 20 rammer med ulike kunstmotiver.

- Han er blitt spurt om dette og gir en forklaring på alt, sier han.

LØSLATT: Imran Saber (37). Foto: Finest.se
LØSLATT: Imran Saber (37). Foto: Finest.se Vis mer