Imre (3 mnd) er en verdens-sensasjon

PORSGRUNN (Dagbladet): Denne gutten er en verdenssensasjon. Mamma Henriette fødte Imre etter en enestående operasjon ved Telemark sentralsjukehus i Skien. Det som ikke skulle være mulig - ble mulig. Nå blir Imres historie kjent for leger verden rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mamma Henriette Eikevoll (27) og pappa Robert Lind (41) smiler om kapp med go'gutten som snart er tre måneder. Han aner ingenting om hvilket drama som ligger bak hans fødsel.

- Vi er bare glade og vil gjerne ha et barn til, forteller de lykkelige foreldrene.

Da Henriette skulle ha barn for to år siden, ble hun livstruende syk. Livmora var full av blod. Hovedpulsåra hadde sprukket. Legene reddet livet hennes og gjennomførte en unik operasjon slik at hun hadde en teoretisk mulighet til å bli gravid igjen. Kombinasjonen av superkirurgi og kroppens evne til å reparere gjorde at det gikk bra.

- Vi kjenner ikke til tilsvarende tilfeller noe sted i verden, sier avdelingsoverlege Halvor Henriksen ved Kvinneklinikken på Telemark sentralsjukehus.

Dramaet

Lykken over guttekrabaten Imre er det viktigste i livet til Henriette og Robert nå. Men de glemmer aldri dramaet for to år siden. De forteller sin historie - i takknemlighet til flinke leger og for å gi andre håp.

- Legene torde å gjøre noe som aldri har blitt gjort før, sier paret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer