Imsheris forklaring avgjørende

Aktor har få bevis som knytter hovedtiltalte Sarahan Bin Jassam Najli direkte til drapet på Annie Bergliot Olsvik (83).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Najli hevder at kameraten, Yusuf Imran Ishtaw Imsheri, er den skyldige. Hans forklaring kan bli avgjørende.

Begge de tiltalte i saken har innrømmet at de brøt seg inn i huset til den 83 år gamle kvinnen i juni i fjor, men hevder det var den andre som begikk drapet.

32-årige Najli er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, mens Yusuf Imran Ishtaw Imsheri (35) er tiltalt for grovt ran med døden til følge.

Annie Bergliot Olsvik ble drept med øks i soverommet, som ligger i annen etasje i huset der hun bodde alene.

Aktor, statsadvokat Tor Christian Carlsen, har fingeravtrykk av Imsheri på et smykkeskrin som ble funnet i Olsviks soverom. Dessuten ble det funnet fingeravtrykk av ham på en dørkarm i et annet rom i annen etasje. Men det er Najli som er tiltalt for selve drapshandlingen, og han har ikke etterlatt seg noen spor som viser at han var i annen etasje.

Da straffesaken mot de to asylsøkerne fra Libya startet i Haugesund tingrett mandag, gjorde Imsheris forsvarer, advokat John Christian Elden, det klart at han ikke kom til å bli aktors medhjelper for å felle Najli.

- Jeg har ikke lagt opp til å være aktor i saken. Min klient er ikke tiltalt for drap, sier Elden til NTB. Han reagerte kraftig da Najli ble spurt av rettens administrator, konstituert sorenskriver Arne Vikse, om hvem han trodde hadde begått drapet.

- Jeg vil påpeke at det er straffbart å beskylde noen for en straffbar handling, sa Elden.

Najli fastholdt likevel sin forklaring om at kameraten var den som drepte Olsvik.

- Det er det som har skjedd, sa Najli.

(NTB)