In Aménas-anlegget trolig i full drift i løpet av året

Men usikkert når Statoil-ansatte kan være på plass igjen.

TROLIG I FULL DRIFT I LØPET AV ÅRET Men det er uklart når Statoil-ansatte kan være på plass på In Amenas igjen. Foto: 
Tomm W. Christiansen / Dagbladet
TROLIG I FULL DRIFT I LØPET AV ÅRET Men det er uklart når Statoil-ansatte kan være på plass på In Amenas igjen. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anlegget ved In Aménas i Algerie vil være ved full drift i løpet av året eller ved starten på neste år. Det er likevel fortsatt usikkert når Statoil-ansatte kan være på plass igjen ved anlegget.

Det er for tiden delvis drift ved anlegget In Aménas, som ble utsatt for et terrorangrep i januar i år der minst 38 ansatte, hvorav fem nordmenn, ble drept. Det algeriske oljeselskapet Sonatrach regner med at det vil være full drift i løpet av året eller ved inngangen av neste år. Det opplyser olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp), som tirsdag hadde møter med algeriske myndigheter, Statoil og Sonatrach i Algerie.

Statoil på sin side har ingen tidsfrist for når de skal flytte ansatte ned igjen.

- Det som avgjør det, er om sikkerheten blir ivaretatt på en trygg og forsvarlig måte. Beslutningen om retur av medarbeidere tar vi når vi har trygghet for at det er på plass, sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

Ola Borten Moe hadde samtaler med algeriske myndigheter, Statoil og Sonatrach om sikkerhetsnivået ved In Aménas, og mulighetene for ytterligere energisamarbeid mellom Norge og Algerie.

- Vi har hatt veldig gode og åpenhjertige samtaler her. Vi har mange ting å diskutere med Algerie, selvfølgelig tragedien ved In Aménas og hvordan Algerie kan bidra til at dette ikke skjer igjen, men også temaer knyttet til at Algerie er en stor produsent av olje og gass, sier Borten Moe til NTB.

(NTB)