In-sted avslørt med smuglerkjøtt

Her blir søppelsekker med smuglerkjøtt båret ut fra det populære utestedet Poplene i Oslo under storaksjonen for halvannen uke siden. Nå er stedet stengt på grunn av dårlig mathygiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Poplene i Ullevålsveien er et svært populært utested blant unge i hovedstaden. Stedet består av både restaurant, nattklubb og kafé/bar. Under storkontrollen forrige helg fant og beslagla Tollvesenet 44,6 kilo smuglet kyllingbryst på Poplene. I tillegg viser spritprøver at stedets gin var vannet ut til bare å inneholde 23 prosent alkohol, opplyser Tollvesenet.

- Kjøttet tilhører ikke meg. Det har ligget i restauranten fra før jeg overtok stedet. Jeg driver ikke med smuglerkjøtt. Dessuten har vi aldri brukt av dette kjøttet. Jeg hadde tenkt å kaste det, framholder innehaver Don Sirwan Fatahi overfor Dagbladet. Fatahi overtok restauranten 1. mars i år. Resten av utestedet overtok han 1. oktober.

- Helserisiko

Under storkontrollen mottok Poplene varsel om stenging på grunn av dårlig hygiene. Blant annet fikk stedet påpakning for å ha oppbevart mat i romtemperatur. Stengingen er nå iverksatt fordi stedet ikke har dokumentert pålagte utbedringer overfor Næringsmiddeltilsynet i Oslo.

- Dette er bare oppspinn. Hygienen er ikke dårlig. Mitt kjøkken er et luksuskjøkken, sier Fatahi.

Byveterinær Reidar Skjelkvåle er svært lite fornøyd med smuglerkjøttbeslaget på Poplene.

- Smuglerkjøtt innebærer en betydelig helserisiko. Man vet ikke hvor kjøttet kommer fra og om det er kontrollert. Skumle bakterier kan være hjertelig til stede, sier Skjelkvåle. Han frykter at kjøttsmugling er et omfattende problem i hovedstaden.

- Kjøttsmugling er trolig et større problem enn ulovlig sprit, sier byveterinæren.

I kjølvannet av storkontrollen ble en dørvakt på Poplene anmeldt for besittelse av våpen, en såkalt teleskopkølle.

Utvannet sprit

- Jeg kan ikke svare for dørvakta min, men føler meg sikker på at han ikke har kjøpt noe som han ikke har tillatelse til, sier Don Sirwan Fatahi. At spritprøver avslører utvannet gin, kan han heller ikke forklare.

- Jeg vanner ikke ut spriten, og gjestene har aldri klaget på drinkene våre. Forklaringen på dette må ligge blant mine ansatte. Det er det min plikt å finne ut av, sier innehaveren.

STORBESLAG: Her bæres 44,6 kilo smuglerkjøtt ut fra utestedet Poplene i Ullevålsveien i Oslo under storkontrollen for halvannen uke siden.