Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ina (18) med sprek eksamen

Ina Camilla Hansen (18) har akkurat bygd ferdig en Harley Davidson 1340 kubikk, og levert en uvanlig eksamensoppgave. Steinerskoleeleven fra Stavanger har Harley Davidson som fordypningsfag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke vanlig eksamen her på Steinerskolen, men om våren i tredje klasse må vi levere et fordypningsarbeid. Jeg har fordypet meg i Harley Davidson. Det hadde egentlig vært nok å skrive en avhandling om sykkelen og dens historie, men jeg valgte en mer praktisk variant. Ina må heve stemmen for å overdøve brummingen fra Eksamens-Harleyen.

- Har du mye erfaring med mekking siden du valgte en så spesiell oppgave?

- Nei, før jeg gikk i gang, hadde jeg ikke peiling på verken verktøy eller motorsykler, men det kom etter hvert, forsikrer hun.

Byggesett

Den store tohjulingen er et håndfast bevis på at hun snakker sant. Ina kjøpte den tunge motorsykkelen som byggesett og har skrudd den sammen selv. Veiledning og gode råd har hun fått hos Harley-gutta på et lokalt MC-verksted.

Selv om ikke kunnskapen om motorsykler var for stor da hun satte i gang å skru, har interessen alltid vært der.

- Jeg begynte å spare etter konfirmasjonen. Alle slektningene mine fikk beskjed om at penger var den eneste gangbare gaven.

Kontantstøtte

Konfirmasjonskronene kom godt med, for prislappen på fordypningsoppgaven er 220 000 kroner. Ina innrømmer at pappa, som også er MC-frik, har bidratt med litt kontantstøtte.

Det røde vidunderet står oppmarsjert i gymsalen sammen med alle de andre fordypningsarbeidene.

- Jeg velta da vi skulle få sykkelen inn tidligere i dag, og så ber dere meg om å ta den ut igjen? sier Ina vantro når Dagbladet ber om et utebilde.

Harleyen er litt for høy og MC-lappen litt for fersk til at det blir cross- kjøring til ære for pressen. Men noen runder i rolig tempo spanderer hun på oss, før den tohjulte kjæledeggen blir satt pent tilbake i gymsalen.

- Hvordan ser sommerferieplanene ut?

- Det vet jeg ikke helt, men det er ingen hemmelighet at Harleyen vil ha en sentral rolle.