AUF

Ina Libak (28) innstilt som ny AUF-leder

For sju år siden overlevde hun terroren på Utøya. Nå er hun innstilt som ny leder for ungdomspartiet etter Mani Hussaini (30).

INNSTILT SOM AUF-leder: Valgkomiteen i AUF har som ventet innstilt Ina Libak (AUF) som ny leder for AUF. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INNSTILT SOM AUF-leder: Valgkomiteen i AUF har som ventet innstilt Ina Libak (AUF) som ny leder for AUF. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ina Rangønes Libak fra Akershus er innstilt som ny leder i AUF, etter Mani Hussaini som har varslet at han ikke tar gjenvalg.

Libak, som ble skutt fire ganger da terroren rammet Utøya, sier hun er glad for innstillingen.

- Det er landsmøtet som avgjør, men det vil være en store ære å få ta over vervet, og en fantastisk mulighet til hard jobbing de neste to åra, sier Libak til Dagbladet.

Ifølge Libak trengs AUF mer enn noensinne.

- En av fire unge er nå bekymret for framtida, og fattigdommen øker. Vi trengs som en stemme for rettferdighet. Vi trengs for å drømme de store drømmene for hvor samfunnet skal være om ti år, og Ap trenger et sterkt AUF for å dra dem mot mer solidaritet, sier Libak.

Klima viktigste sak

Libak har vært nestleder i AUF i to år, og har i tillegg hatt verv som leder for ressursgruppen for klima og miljø.

Nettopp klima og miljø vil hun gjøre til en viktig sak for AUF.

- Jeg synes klimasaken er den store solidaritetssaken nå. Der trenger vi å levere ny solidaritetspolitikk og presse Arbeiderpartiet til en ny kurs for klima. Leverer vi ikke en ny plan, kan vi ende opp med å få mye arbeidsledighet – det blir en av mine aller viktigste saker, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer