I dag streiker Air France-pilotene. Streikene rammer EM hardt

I tillegg streiker SAS-pilotene i Sverige. 

KANSELLERT, KANSELLERT, KANSELLERT: I tillegg til den massive konflikten rundt den nye arbeidsmiljøloven, og alle streikene det har medført, så streiker også Air France under EM. Dette bildet viser avgangstavlen på flyplassen Charles De Gaulle i Paris i dag tidlig. Foto: Instagram
KANSELLERT, KANSELLERT, KANSELLERT: I tillegg til den massive konflikten rundt den nye arbeidsmiljøloven, og alle streikene det har medført, så streiker også Air France under EM. Dette bildet viser avgangstavlen på flyplassen Charles De Gaulle i Paris i dag tidlig. Foto: Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 25 prosent av pilotene i Air France er nå tatt ut i streik, og det rammer flyene til og fra franske flyplasser.

De siste ukene har det pågått en intens kamp mellom myndighetene og fagforeningene om den nye arbeidsmiljøloven. Og begge parter har nektet å gi seg.

Det påvirker fotball-EM.

Mot ny arbeidsmiljølov

Søppelet flyter fortsatt i gatene i Paris, selv om den prestisjetunge EM-festen allerede har startet. Grunnen er at arbeiderne som skal hente søppelet nekter å gjøre det før på onsdag. Også transportarbeidere streiker og truer dermed alle som skal ta seg fram til EM-kampene.

Forslaget til en ny arbeidsmiljølov har ført til massive protester over hele Frankrike. Gjennom opptøyer i gatene og store streiker har myndighetene blitt utfordret, for å få skrotet det nye lovverket. Men president Francios Hollands regjering har stått på sitt. De ønsker å åpne for mer midlertidige ansettelser, svekke oppsigelsesvernet og få mer fleksible arbeidsregler. Målet er å takle arbeidsledigheten i Frankrike, som nå er på 10,5 prosent.

Og i tillegg kommer altså streiken til Air France, som handler om en langvarig konflikt om arbeidsforholdene.

SØPPEL I GATENE: Dette bildet, tatt i sentrum av Paris i går, viser resultatet av konflikten rundt den nye arbeidsmiljøloven. I går leide myndighetene inn 50 biler fra et privat selskap for å rydde søppelet fra hovedstaden. Foto: Rodrigo Avellaneda / Anadolu Agency / NTB Scanpix
SØPPEL I GATENE: Dette bildet, tatt i sentrum av Paris i går, viser resultatet av konflikten rundt den nye arbeidsmiljøloven. I går leide myndighetene inn 50 biler fra et privat selskap for å rydde søppelet fra hovedstaden. Foto: Rodrigo Avellaneda / Anadolu Agency / NTB Scanpix Vis mer

Rammer transporten

I Paris ble det i går satt inn private søppeltømmere for å få unna de stinkende haugene i hovedstaden. Transportminister Alain Vidalies sa samtidig at det kan bli aktuelt å pålegge jernbanearbeiderne å jobbe i dag, dersom de hindrer EM-trafikken.

Verken myndighetene eller fagforeningene er villige til å gi etter. Streiken i Frankrike fortsetter.

I Norge er flytrafikken marginalt påvirket så langt, men et fly fra Oslo til Stockholm er kansellert fra OSL i dag tidlig på grunn av streiken til svenske SAS-piloter.

SAS-streiken i Sverige rammer hele 20 000 passasjerer med 159 innstilte fly.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer