Incest-tragedie til Høyesterett

Statsadvokat Kim Sundet bruker alle rettsmidler for at Borgarting lagmannsretts beslutning om at en rystende incestsak fra Buskerud, som omfattet en hel familie på sju, skal gjenopptas. Nå har han påkjært den enstemmige kjennelsen til Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette betyr at incesttragedien vil fortsette som straffesak i rettsapparatet i lang tid framover.

Mor, far, to tanter og bestemor ble tiltalt for sexovergrep mot to barn - ei jente og en gutt. Foreldrene ble dømt i 1991. De tre andre frifunnet, sjøl om barna hadde forklart i dommeravhør at de også hadde deltatt i overgrepene. Faren har sonet straffen.

Advokat Ellen Moen, som forsvarer moren, sier til Dagbladet at hun er overrasket over at statsadvokaten ikke har godtatt den enstemmige og grundige kjennelsen fra lagmannsretten. - Jeg er overbevist om at vi står overfor et justismord. Statsadvokaten burde gitt seg for lengst. Påkjenningen har vært, og er, enorm for alle parter, sier hun.

Det var Moen som midt på 90-tallet begynte å arbeide for en gjenopptakelse, etter at sønnen kontaktet henne og forklarte at det ikke hadde skjedd overgrep. Datteren har imidlertid fastholdt sin forklaring om overgrep. jorgen.tangnes@dagbladet.no