Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Incestdømt fikk redusert straff

Gulating lagmannsrett reduserte straffen for en 58 år gammel mann som i tingretten ble funnet skyldig i å ha hatt seksuell omgang med sitt fire år gamle barnebarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepet skal ha skjedd i julehøytiden for drøyt to år siden i en kommune på Nord-Jæren. Bestefaren skulle sitte barnevakt for barnebarnet sitt, ei jente som da var rundt fire og et halvt år gammelt.

Et flertall på fem menn - tre dommere og to meddommere - i lagmannsretten mente at straffen på 15 måneders ubetinget fengsel fra Sandnes tingrett var for streng, skriver Stavanger Aftenblad.

Mindretallet, bestående av to kvinnelige meddommere, sa seg imidlertid enig i tingrettens straffutmåling. Det var tiltalte som anket til lagmannsretten.

Straffenivået for seksuelle overgrep mot barn har vært skjerpet i de senere år. Likevel fant Gulating lagmannsrett at straffen passende kunne settes til ubetinget fengsel i ett år.

Tingretten tilkjente i juni i fjor den fornærmede jenta 50.000 kroner i oppreisning. For lagmannsretten ble det fremmet krav om oppreisningserstatning, begrenset oppad til 100.000 kroner. En enstemmig lagmannsrett opprettholdt tingrettens erstatningsutmåling.

(NTB)