Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Incestprat annonseres på tekst-tv

Detaljerte beskrivelser av mødre som tvinger sønnene til sex, tilbys på en sextelefon i Oslo. Telefonnummeret annonseres på TVNorges tekst-tv. Det er ingen alderskontroll av innringerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over et vanlig telefonnummer tilbyr et firma sextelefon der du kan høre mødre ha sex med sønnene sine. Firmaet annonserer gjennom TVNorges tekst-tv.

Det er svært grove meldinger som går ut fra sextelefonen, i de fem minutter lange sekvensene.

Grotesk

- Det er så grotesk at det nesten ikke går an, sier Arne, daglig leder ved Incestsenteret for menn.
Han sier at sextelefonen må fjernes snarest mulig.

- Det må gjøres noe med dette, det er jo masse unger som følger med på tekst-tv. De kan bli helt forskrudde til slutt. Slikt må man gå aktivt inn for å stoppe. Firmaet skulle vært politianmeldt, sier han.

Pressetalsmann i Telenor Konsernkommunikasjon, Dag Melgaard, sier at hvis firmaet som driver incesttelefonen bryter norsk lov, så er det en politisak.
- Hvis politiet mener at dette strider mot norsk lov, så stenger vi linjene. Vi kan også stenge linjene hvis det ikke er tvil om at innholdet er ulovlig. Men det er umulig å kontrollere hva de forskjellige abonnentene bruker linjene til.

Dypt sjokkert

Informasjonsdirektør i TVNorge, Lars Petter Gjelseth, reagerte med sjokk og vantro da Dagbladet i går konfronterte han med sitat fra sex-telefonen.

- Dette er helt vanvittig og avskyelig, og jeg er dypt sjokkert.

- Hvis det er teknisk mulig kommer vi til å stoppe annonsen for incesttelefonen med øyeblikkelig virkning. Kontrollrutinene har ikke vært gode nok, og det er svært beklagelig. Men jeg vil her og nå garantere at slike ting ikke vil forekomme i framtida, var kommentaren fra Gjelseth.

Etter Dagbladets avsløringer vil ledelsen i TVNorge gjennomgå rutinene for annonsering for å stoppe slike annonser.

- Om vi så må kutte kabelen, skal incestpraten bort, bedyrer en opprørt Gjelseth.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!