Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Incesttelefon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åpenheten rundt incest og seksuelt misbruk av barn er nok en delforklaring på at anmeldelser av slike overgrep steg med 72 prosent i fjor. Nye tall fra Politidirektoratet viser også at mange barn forsøker å komme i kontakt med ansvarlige voksne for å rapportere om overgrep. Det viser at det nytter å øke oppmerksomheten rundt tabuemner. Barn blir mer oppmerksomme på sin integritet og den voksnes ansvar hvis barnets grenser overskrides.

En naturlig konsekvens av arbeidet mot seksuelle overgrep mot barn er derfor en døgnåpen kontakttelefon med et enkelt telefonnummer alle barn kan lære seg. I dag tilbyr Røde Kors og Støttesenteret mot incest en verdifull, men begrenset telefontjeneste. Det er selvfølgelig av stor betydning at ideelle organisasjoner bruker sine ressurser i dette viktige arbeidet, men først og fremst bør en slik telefonvakt være en del av den offentlige helsetjenesten.