MASSEDRAP:  35 år gamle Pandu Nagesia drepte ni kvinner med øks i delstaten Chhattisgarh, sentralt i India i dag. Bildet viser indisk politi i hovedstaden New Dehli 12. mars i år. Foto: AFP Photo / Prakash Singh / NTB Scanpix
MASSEDRAP: 35 år gamle Pandu Nagesia drepte ni kvinner med øks i delstaten Chhattisgarh, sentralt i India i dag. Bildet viser indisk politi i hovedstaden New Dehli 12. mars i år. Foto: AFP Photo / Prakash Singh / NTB ScanpixVis mer

Inder hugget i hjel ni kvinner i øksemassakre

Den minste av de drepte var bare to år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 35 år gammel mann er siktet for å ha drept ni personer med øks, etter at han gikk berserk i landsbyen Behratoli i delstaten Chhattisgarh, sentralt i India i dag.

Ofrene var fem jenter i alderen to til ni år, samt tre kvinner over 60 år og en kvinne på 25.

- Den mistenkte, Pandu Nagesia, angrep først en 25 år gammel kvinne og hennes to år gamle barn og hogget dem i hjel med øks. Så drepte han de andre naboene én etter én, sier den lokale politisjefen Govardhan Sing Darroh til nyhetsbyrået AFP.

- Psykiske problemer Mennene i landsbyen var på jobb i en gruve i et annet område da drapene skjedde. Landsbyen ligger 625 kilometer unna byen Raipur.

Ifølge indisk politi har mannen tilsynelatende psykiske problemer. Han fikk for kort tid siden et mentalt sammenbrudd da hans kone forlot ham.

Erstatning fra myndighetene Nagesia sitter nå i arresten og øksen er beslaglagt av politiet. Ifølge en kilde i det lokale politiet skal mannen ha stengt seg inne på et rom etter å ha utført drapene, og nektet å åpne da politiet ankom stedet.

Ifølge Press Trust of India har lokale myndigheter lovet familiene til ofrene en oppreisning på 25 000 indiske rupi, eller opp mot 2200 norske kroner hver, melder BBC.

Ifølge vitner skal hendelsen ha skjedd tidlig på ettermiddagen. Naboer i landsbyen har ifølge AFP fortalt at Nagesia sjelden forlater sitt hjem, og at han aldri tillater naboer å komme inn i huset sitt.

Kvinneangrep i India Angrep på indiske kvinner har fått mye oppmerksomhet etter at 23 år gamle Jyoti Singh Pandey døde etter å ha blitt gruppevoldtatt av seks menn på en buss i New Dehli 16. desember i fjor.

Den gang håpte Jyotis foreldre at datterens død ville føre til et tryggere India, men den gang ei.

I forrige måned ble en sveitsisk syklist (39) gjengvoldtatt mens ektemannen ble tvunget til se på.

De mange voldtektssakene i India som har ført til overskrifter over hele verden, har konsekvenser for turismen. Antallet kvinnelige turister har sunket 35 prosent de siste tre månedene, ifølge en undersøkelse.

Redde for voldtekt I forbindelse med verdens kvinnedag offentliggjorde fadderorganisasjonen Plan en undersøkelse som viste at nesten 20 prosent av jentene i New Dehli aldri føler seg trygge på bussen.

- Mange jenter er enda mer redde etter gjengvoldtekten før jul, og mange har til og med sluttet å gå ut, sier 15 år gamle Rehana til fadderorganisasjonen Plan.

Mangler matpenger De siste 20 årene har det vært en stor økonomisk vekst i India. Mens mange millioner har blitt løftet ut av fattigdom, er det flere hundre millioner som lever under harde kår.

Det bor 1, 2 milliarder mennesker i India. Ifølge Leger Uten Grenser dør 69 av 1000 barn før de fyller fem år. Forventet levealder er 64 år.

Den indiske statsministeren, Manmohan Singh, har tidligere beskrevet sult-problematikken i India som en «nasjonal skam». I januar i fjor presenterte han en ny rapport hvor det kommer fram at over 40 prosent av Indias barn er underernærte.

Til sammenligning er 22 prosent av barn sør for Sahara i Afrika underernærte.