Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Indere fyller ikke standardstørrelsen for kondomer

Men mener folketallet viser at de likevel gjør det ganske godt.

MANGE: Inderne kan skryte av en befolkning på godt over en milliard. Her fra Mumbai i 2007. Foto: Espen Røst / Dagbladet
MANGE: Inderne kan skryte av en befolkning på godt over en milliard. Her fra Mumbai i 2007. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En undersøkelse utført av det Indiske rådet for medisinsk forskning konkluderer med at kondomer laget etter internasjonale mål er for store for majoriteten av indiske menn, skriver BBC.

Ut fra undersøkelsen av 1200 menn, anslår forskerne at 60 prosent av inderne har peniser som er mellom tre og fem centimeter kortere enn internasjonale standarder for kondomframstilling.

Alvorlig problem Ifølge dr. Chander Puri dreier det seg om et alvorlig problem, fordi hele en av fem kondomer brukt i India enten faller av eller går i stykker. Dette er ekstremt høye tall.

Og landet har allerede verdens høyeste forekomst av HIV-smitte.

Nå etterlyses bedre tilgjengelighet på kondomer av varierende størrelse.
Dr Puri foreslår flere salgsautomater.
- Det er for lite bevissthet om at ulike størrelser er tilgjengelige. Det er angst for å snakke om saken. Og vanligvis er man sjenert for å gå til et apotek og spørre om en mindre kondomstørrelse, sier Puri til BBC.

- Gjør det godt Likevel er det trøst å finne for inderne.

Den tidligere redaktøren for mannebladet Maxim, Sunil Mehra, sier at det ikke er størrelsen som betyr noe, men hva man gjør med den.
- Våre befolkningstall viser at indere gjør det ganske godt, sier Mehra til BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media