Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

India angriper med fly i Kashmir

Indias flyvåpen angrep i morges tre mål på grenselinjen mellom India og Pakistan i Kashmir-fjellene. India satt inn både kamphelikoptere og jagerfly i angrepene. De var, ifølge en indisk talsmann, rettet mot pakistanske infiltratører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke kommet meldinger om noen er drept eller skadd i angrepene.

- Vi har rettet angrep mot tre steder på vår egen side av våpenkontroll-linjen, sa en talsmann, som ikke ville oppgi navn. India har heller ikke kommentert spørsmål om de vil fortsette angrepene.

Sist indiske militære angrep mål i Pakistan med flyvåpen var i 1990. Flyene ble den gang brukt iforsøkene på å slå ned pakistansk gerilja i Kashmir. India hevder nesten 700 afghanske geriljakrigere, støttet av pakistanske myndigheter, skal ha gjemt seg på indisk side av den militære kontroll-linjen. Pakistan har foreløpig ikke kommentert flyangrepene langs grenselinjen i den omstridte Kahsmir-regionen. Det er ventet en reaksjon senere i dag.

Siden 1947 har det vært en konflikt og en spent situasjon mellom de to statene om området i Kashmir.

(NTB-DPA-Reuters)