India etterlyser 22 pakistanere

Mistenker leder bak pakistansk terrorgruppe for Mumbai-angrepene.

FLAMMER: Angrepet på Mumbai i november ifjor tok 166 liv. Her velter flammer ut av Taj Mahal-hotellet. India mistenker 22 pakistanske statsborgere for å stå bak angrepet. Foto: AFP PHOTO/Indranil MUKHERJEE/Scanpix
FLAMMER: Angrepet på Mumbai i november ifjor tok 166 liv. Her velter flammer ut av Taj Mahal-hotellet. India mistenker 22 pakistanske statsborgere for å stå bak angrepet. Foto: AFP PHOTO/Indranil MUKHERJEE/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Indiske myndigheter har utstedt arrestordre på 22 pakistanske statsborgere etter terrorangrepene i Mumbai i november ifjor.

Lashkar-e-TaibaBBC skriver at tre av de mistenkte er grunnleggeren og to ledere i den pakistanskbaserte islamistorganisasjonen Lashkar-e-Taiba.Grunnleggeren, Hafiz Mohammed Saeed, mistenkes for å ha trukket i trådene og vært hovedmannen bak angrepet, mens Zaki-ur-Rahman Lakhvi og Zarar Shah også skal ha hatt en viktig rolle i planleggingen.

India tok i november ifølge New York Times kontakt med FN for å sette Jamaat-ud-Dawa, en annen gruppe ledet av Saeed på organisasjonens liste over terrorgrupper.

Diplomatisk uenighetPakistan kom tidlig i medienes søkelys etter angrepene, og det kom til en hissig ordveksling de to landene i mellom i etterforskningsarbeidet.

Fra pakistansk side heter det nå at de mistenkte kun kan få møte i pakistansk rett - mens India krever utlevering av samtlige mistenkte.

Lashkar-e-Taiba sies å ha bånd til al-Qaida, og skal ha støttet al-Qaida og Taliban i kampen mot den USA-støttede Nordalliansen i Afghanistan i 2002.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer