India gir etter for kaprerne

India har i dag formiddag løslatt to av de 36 muslimske opprørerne som flykaprerne i Kandahar krever frigitt, melder det indiske nyhetsbyrået UNI. Den ene er den religiøse lederen Maulana Masood Azhar. Kaprerne krever seks løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Azhar ble fredag flyttet fra fengslet i Jammu i Kashmir under strenge sikkerhetstiltak. Han topper listen over de 36 fengslede opprørerne som flykaprerne krever løslatt før de vil slippe de 155 gislene som sitter i flyet utenfor Kandahar.

Den andre som vil bli løslatt skal være Mushtaq Ahmad Zargar, som har sittet fengslet i Srinagar.

«De fengslede opprørerne Maulana Masood Azhar og Mushtaq Ahmad Zargar ventes å bli løslatt i dag», meldte det indiske nyhetsbyrået, som siterte offisielle kilder i Kahsmirs vinterhovedstad Jammu.

I alt skal seks opprørere som sitter i indiske fengsler nå fraktes til Dehli, ifølge offisielle indiske politikilder.

Maulana Masood Azhar ble arrestert av i den indisk-kontrollerte delen av Kashmir i 1994. Også Al Faran-geriljaen i Kashmir, som sommeren 1995 bortførte og drepte nordmannen Hans Christian Ostrø og fem andre utlendinger, krevde i sin tid den sunni-muslimske lederen løslatt.

Masood Azhars bror Ibrahim skal være blant kaprerne, som det også antydes kan ha tilknytning til den terror-ettersøkte saudiaraberen Osama bin Laden som USA hevder sto bak bombene mot de amerikanske ambassadene i Tanzania og Kenya i 1998.

NTB