India innfører nye sanksjoner mot Pakistan

India stenger luftrommet sitt for pakistanske fly, og kaller hjem halve staben ved Indias ambassade i Pakistan. Pakistan svarer med samme mynt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyforbudet trer i kraft 1. januar, opplyste Indias utenriksminister Jaswant Singh etter et møte med regjeringens sikkerhetskomité. Han sa også at det er umulig å innlede nye samtaler med Pakistan for øyeblikket. Årsaken er at nabolandet ikke gjør nok for å slå ned på terroristorganisasjoner som India mener angrep nasjonalforsamlingen i New Delhi 13. september. 14 mennesker ble drept, deriblant de fem angriperne.

Indiske myndigheter tar dermed ikke hensyn til USAs innstendige oppfordring om at partene bør innlede samtaler for å minske den farlige spenningen.

- Indias rett

Samme dag sa den indiske ministeren for parlamentariske spørsmål, Pramod Mahajan, at India er i sin fulle rett til å angripe «terroristleire» i Pakistan.

- Hvis India blir presset inn i en krig med Pakistan, vil vi sørge for at terrortrusselen blir fullstendig utslettet, sa han under en antiterrordemonstrasjon i Bombay.

India har be skyldt pakistanske etterretningstjenester for å ha støttet aksjonen mot nasjonalforsamlingen, noe Pakistans regjering blankt benekter

De ytterliggående islamistgruppene i Kashmir nekter på sin side å la seg skremme av spenningen i området eller av at USA har satt dem på en liste over terrororganisasjoner. De lover å fortsette det de kaller sin hellige krig for frigjøring av den indiske delen av Kashmir.

(NTB)