India innfører nye sanksjoner mot Pakistan

India stenger luftrommet sitt for pakistanske fly, og kaller hjem halve staben ved Indias ambassade i Pakistan. Pakistan svarer med samme mynt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flyforbudet trer i kraft 1. januar, opplyste Indias utenriksminister Jaswant Singh etter et møte med regjeringens sikkerhetskomité. Han sa også at det er umulig å innlede nye samtaler med Pakistan for øyeblikket. Årsaken er at nabolandet ikke gjør nok for å slå ned på terroristorganisasjoner som India mener angrep nasjonalforsamlingen i New Delhi 13. september. 14 mennesker ble drept, deriblant de fem angriperne.

Indiske myndigheter tar dermed ikke hensyn til USAs innstendige oppfordring om at partene bør innlede samtaler for å minske den farlige spenningen.

- Indias rett

Samme dag sa den indiske ministeren for parlamentariske spørsmål, Pramod Mahajan, at India er i sin fulle rett til å angripe «terroristleire» i Pakistan.

- Hvis India blir presset inn i en krig med Pakistan, vil vi sørge for at terrortrusselen blir fullstendig utslettet, sa han under en antiterrordemonstrasjon i Bombay.

India har be skyldt pakistanske etterretningstjenester for å ha støttet aksjonen mot nasjonalforsamlingen, noe Pakistans regjering blankt benekter

De ytterliggående islamistgruppene i Kashmir nekter på sin side å la seg skremme av spenningen i området eller av at USA har satt dem på en liste over terrororganisasjoner. De lover å fortsette det de kaller sin hellige krig for frigjøring av den indiske delen av Kashmir.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer