Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

India tester raketter

India testet i dag mellomdistanseraketter. Rakettene kan utstyres med atomstridshoder. Pakistan protesterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agni-raketten har en rekkevidde på over 2.000 kilometer, men kilder i det indiske forsvaret sier at en versjon med enda større rekkevidde er blitt testet.

En kilde i forsvaret hevder overfor nyhetsbyrået AFP at testene fredag var vellykkede.

Men det er ikke nabolandet Pakistan helt enig i:

- Vi håper det internasjonale samfunn vil merke seg Indias oppførsel, som truer stabiliteten i regionen, sier det pakistanske utenriksdepartementet.

Rakettene kan utstyres med atomvåpenstridshoder, men India hevder oppskytingen ikke var ment å provosere.

- Raketten ble skutt opp over internasjonalt farvann, vi har ikke noe ønske om et våpenkappløp, sa en talskvinne for det indiske utenriksdepartementet.

Ifølge talskvinnen hadde Agni-raketten, som ble skutt opp fra delstaten Orissa i Nord Øst-India, kun hadde en rekkevidde på 700 kilometer. Tidligere meldinger hevdet raketten en rekkevidde på over 2.000 kilometer, og kilder i det indiske forsvaret sier at en versjon med enda større rekkevidde er blitt testet.

(NTB)

VISER FREM:</B> India demonstrerer styrke. På onsdag viste de frem Agni II-raketten. «Agni» betyr «ild». I dag testes rakettene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!