Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

India tilbakeviser leting etter bin Laden i Kashmir

India tilbakeviser meldingene om at britiske elitesoldater leter etter Osama bin Laden i Kashmir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den britiske avisa Daily Telegraph som i sin lørdagsutgave skriver at soldater fra Special Air Service Regiment (SAS) jakter på Osama bin Laden i Kashmir sammen med soldater fra amerikanske Delta Force.

Avisa skriver at indisk etterretning skal ha fortalt CIA at det er grunn til å tro at bin Laden skjuler seg i det omdiskuterte området mellom India og Pakistan. Og at det er den militante pakistanske gruppen Harkat-ul-Mujahideen som skjuler bin Laden. Men nå benekter altså både den indiske regjeringen og den indiske hæren rapportene.

- Saken i Daily Telegraph er det absolutte sludder, sier en talsmann for den indiske hæren til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge en høytstående embetsmann i det britiske forsvaret er soldatene rådgivere for indiske elitesoldater. De britiske soldatene skal ha fått ordre om å holde seg vekk fra skuddvekslinger og begrense seg til å samle etterretningsinformasjon.

Storbritannia vil gå forsiktig fram for ikke å øke spenningen mellom Pakistan og India, som har utkjempet tre kriger siden de ble uavhengige i 1947. To av dem ble utkjempet over Kashmir. Den siste tiden har de to erkefiendene sendt store styrker til grenseområdene.

NTB

Hele Norges coronakart